Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Povestea agentei secrete Harriet Tubman va ajunge pe marile ecrane

Adaugat la :  6.12.2019

Era Moise pentru semenii ei. Fosta sclavă Harriet Tubman a devenit cea mai cunoscută agentă a Rețelei secrete a tuturor timpurilor. Povestea vieții sale a inspirat realizarea unui film. Recent, Efrem Graham s-a întâlnit cu regizorul și cu actorii pentru a vorbi despre evenimentele din culisele filmului „Harriet”.

Efrem Graham, reporter: Aceasta este ultima fotografie a lui Harriet Tubman făcută cu o lună înainte de moartea ei, în Auburn, New York unde a fost îngropată cu un simplu epitaf: „Bine, rob bun al lui Dumnezeu.” Povestea incredibilă din spatele ultimelor cuvinte încep aici, în Comitatul Dorchester, în Maryland, unde s-a născut sclavă în 1822 și a fost botezată Araminta Ross. În prezent, lângă muzeul Tubman se află o pictură murală. O mulțime de turiști vin aici în mod regulat pentru a vedea și a afla mai multe despre această femeie frumoasă, îndrăzneață, de culoare care a fost comparată cu Moise.

Kate Clifford Larson, autoare: Era o fostă sclavă care și-a riscat libertatea…

Efrem Graham: Biografa Kate Clifford Larson spune povestea lui Harriet în cartea: ”Bound for the Promised Land: Harriet Tubman, Portrait of an American Hero.” Cine a fost această femeie de 1 metru și 52 centimetri?

Kate Clifford Larson: Ea a fost unul dintre cei nouă copii ai cuplului Ben și Rit Ross. A avut patru frați și patru surori. Și-a iubit foarte mult familia, și-a iubit comunitatea. A avut o credință puternică ce a îndrumat-o și a protejat-o. Datorită acestor calități, ea a devenit cea mai cunoscută agentă a Rețelei secrete, a tuturor timpurilor.

Efrem Graham: Povestea agentei este acum un film regizat de Kasie Lemmons.

Kasie Lemmons: Este asemenea unui film cu supereroi. Este un film cu supereroul meu preferat.

Efrem Graham: Harriet, femeia puternică, a mers mai bine de 160 de km pe jos de mai bine de 12 ori pentru a elibera mai bine de 70 de sclavi.

Subtitrare: Nu știu dacă știi cât este de extraordinar, dar ai parcurs singură peste 150 de km în drumul spre libertate. Ce nume vrei să-ți alegi pentru a-ți marca libertatea?

Harriet Tubman.

Efrem Graham: S-a realizat acest film, am citit despre ea și mă uimește faptul că era analfabetă.

Kasie Lemmons: Și așa a rămas. Nu a învățat. A spus că nu a avut talent pentru studiu. Dar a știut să comunice, a fost informată, nu a avut nevoie să citească. Doar nouă ni se pare acest lucru foarte inconvenabil.

Efrem Graham: Actrița Cynthia Erivo, câștigătoarea premiului Tony joacă în rolul lui Harriet.

Efrem Graham: Și vedeta de la Broadway Leslie Odom, Jr. joacă rolul aboliționistului William Still.

Subtirare: Pentru a salva sclavi ai nevoie de deprinderi și de o planificare amănunțită. Trebuie să citești, Harriet. Poți să citești un semn sau o hartă? Știi să citești ?

Încerc să aud mai clar vocea lui Dumnezeu. Știi ce se întâmplă dacă ești prinsă. Vei fi torturată, și le vei spune unde se află acest birou.

Ai avut noroc, Harriet.

Efrem Graham: Cynthia, care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o de la Harriett Tubman?

Cynthia Erivo, actriță: Chiar și atunci când te simți mică și nesemnificativă, ai mai multă putere decât îți imaginezi. Am învățat că am multă putere și voință ca să schimb lumea aceasta și să ofer ceva acestei lumi.

Efrem Graham: Chiar și în ce privește înălțimea…

Cynthia Erivo: Avea 1.53 cm.

Efrem Graham: Și tu?

Cynthia Erivo: 1.53 cm.

Subtirare: Aici scrie că ai 1.53 m. Dar nu treci de 1.50 m

Efrem Graham: Îndrăznesc să spun că pentru mulți dintre noi îl prezinți pe William, deoarece noi nu îl cunoaștem. Cine este el?

Leslie Odom, Jr., actor: William Still a fost fondatorul organizației Rețelei secrete. El a fost un aboliționist, un scriitor. Un om minunat și prieten cu Harriet Tubman. El a fost ultima oprire în cadrul acestei organizații.

Subtitrare: - Nu poți face mai mult.

- Nu-mi spune ce pot nu pot face !

Am ajuns singură până aici. Dumnezeu m-a ocrotit, dar eu am fost cea care a fugit, rănită, care s-a cățărat, care era să se înece. Nu am mâncat nimic mai multe zile, dar am reușit!Așa că nu-mi spune tu ce nu pot face!

Efrem Graham: Acesta este primul film despre viața lui Harriet Tubman. De credeți că a durat așa de mult?


Cynthia Erivo: Știu că au fost multe încercări. Chiar și acest film a fost scris acum 20 de ani și nu a văzut lumina zilei până acum 10 ani. S-a realizat după trei ani de la momentul în care am fost contatctată de Deborah. A fost nevoie de timp, dar Kasi și cu mine spunem în glumă că poate asta a fost decizia lui Harriet.


Efrem Graham: Pentru o femeie care a crezut în sincronizarea perfectă a lui Dumnezeu, nu-i de mirare!

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 803 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.