Povestea unei supraviețuitoare a atentatelor din 11 septembrie

Adaugat la :  16.09.2021

Bun venit la această ediție a emisiunii ”Mapamond Creștin”. Vă mulțumesc că urmăriți această ediție specială dedicată comemorării a celei de-a 20-a aniversări a atacurilor teroriste de la 11 septembrie. Timp de două decenii după atacurile teroriste din 11 septembrie, locul unde s-a aflat World Trade Center în orașul New York, s-a transformat dintr-o zonă de dezastru într-un loc al cinstirii și a comemorării. Pentru un cuplu care a locuit în apropierea turnurilor gemene, tragedia de la Ground Zero a adus o poveste cu har. Paul Strand de la CBN vine cu mai multe detalii.

Paul Strand, lângă Ground Zero: Lângă această clădire cu apartamente aproape de turnurile gemene, Christina Stanton a povestit cum soțul ei Brian a trezit-o în data de 11 septembrie în apartamentul lor de la etajul 24.

Christina Stanton, “Out of the Shadow of 9/11”, autoare: El a spus că a explodat o bombă la World Trade Center. Am ieșit repede pe balcon și am rămas șocați.

Paul Strand: A trecut pe lângă ei al doilea avion, care s-a izbit în al doilea turn.

Christina Stanton: Undele de șoc care s-au produs după izbirea avionului de clădire ne-au aruncat înapoi în cameră.

Paul Strand: Au ieșit repede din clădire și au mers în partea de sud din Manhattan, alăturându-se unei mari mulțimi care fugise panicată. Christina povestește toată întâmplarea în cartea ei “Out of the Shadow of 9/11”.

Christina Stanton: Unii sângerau, alții erau în pijamale, ca mine.

Paul Strand: Ea descrie haosul din Battery Park din Manhattan, mai ales după bubuitura cauzată de prăbușirea primului turn. Oamenii aflați în Battery Park aveau toate motivele de îngrijorare, deoarece turnurile gemene erau mult mai late și mai înalte decât turnul din prezent și dacă s-ar fi răsturnat în loc să se prăbușească, ar fi putut zdrobi miile de oameni aflați în Battery Park. Apoi, a început să iasă un fum sufocant din Ground Zero, care i-a acoperit cu un praf galben și lipicios.

Christina Stanton: Toată lumea a fost prinsă în fum și sunt convinsă că se temeau să nu se asfixieze. Oamenii se loveau unul de celălalt, se loveau de lucruri. Îmi amintesc că m-am uitat la Brian și l-am întrebat dacă vom muri.

Paul Strand: În spatele acestei fortărețe a războiului din 1812, cuplul creștin

și-a luat rămas bun unul de la celălalt și au început să se roage. În acel moment, Christina a înțeles cât de superficială fusese umblarea ei cu Domnul.

Christina Stanton: ”Doamne, îmi pare rău că nu Te-am pus pe primul loc în viața mea”. Nu am făcut-o. Am fost mai degrabă o creștină care s-a dus duminica la biserică, nimic mai mult.

Paul Strand: Oamenii din jurul lor au strigat la vapoarele care treceau pe lângă ei și au sărit în apă Și vapoarele au venit.

Christina Stanton: Aceasta a devenit cea mai mare evacuare cu bărci din istorie. Bărcile au scos 500 000 de oameni din Manhattan în acea zi.

Paul Strand: Printre ei s-au aflat și soții Stanton care au petrecut mai multe zile la prieteni până când li s-a permis să se întoarcă înapoi în apartament, unde ușile de la balcon rămăseseră deschise vizavi de Ground Zero.

Christina Stanton: Era ca un recipient enorm și plin cu gunoi. Totul era acoperit cu praf galben de 15 cm. Erau hârtii peste tot.

Paul Strand: Locuitorilor și lucrătorilor din zonă li s-a spus că acest praf omniprezent nu este nociv, însă s-a dovedit că el conținea în jur de 2 000 de toxine.

Christina Stanton: A fost vorba de citez ”o supă toxică” care conținea de toate, de la beton pulverizat la carburant pentru avioane, azbest și rămășițe umane.

Paul Strand: Orașul a reconstruit zona, însă Christina și Brian, ca mulți alți rezidenți din New York, și-au pierdut locul de muncă, nu au știut cum să își continue viața, au suferit din cauza prafului otrăvit și de tulburarea de stres post-traumatic.

Christina Stanton: Am ajuns să facem consiliere timp de mai mulți ani.

Paul Strand: Însă, din întuneric, din zona Ground Zero a ieșit o lumină călăuzitoare. Teroriștii au strigat ”Allah este mare” în timp ce s-au izbit de turnurile gemene. Însă, ce au făcut ei cu adevărat a fost o faptă oribilă pentru Satana. Totuși, chiar și în mijlocul acelei orori, Dumnezeu a putut să facă bine. Soții Stanton, care și-au văzut moartea în față pe locul unde cândva se aflau turnurile, au înțeles că doresc o relație autentică cu Dumnezeul vieții și și-au pus viitorul lor în mâinile Sale. Ei s-au pocăit.

Christina Stanton: Duminicile le-am dedicat lui Dumnezeu, iar în timpul săptămânii m-am întors la viața mea. Am înțeles că îmi trăisem viața fără Dumnezeu.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 896, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.