Președintele Donald Trump îi apără pe cei persecutați

Adaugat la :  2.10.2019

Prezentator: Bună și bine ați venit la această ediție a emisiunii „Mapamond Creștin”. Începem emisiunea cu mesaje mixte din partea Casei Albe. Președintele Donald Trump apără libertatea religioasă și pe creștinii persecutați. În aceeași săptămână, administrația americană a anunțat că va scădea numărul refugiaților permiși în țară, în timp ce o familie creștină fuge de persecuție și cere azil în Statele Unite.

Președintele a găzduit un forum fără precedent despre apărarea drepturilor religioase la Națiunile Unite. În cadrul discursului său, el a vorbit despre statistici alarmante. 80% din populația lumii trăiește în țări unde libertatea religioasă este amenințată, restricționată sau chiar interzisă. În ceea ce privește creștinii, Trump a spus că unul din nouă creștini se confruntă cu persecuție severă în lume. Se estimează că 11 creștini mor zilnic pentru credința lor. Acesta este un motiv pentru care dorește să ia măsuri.

Donnald Trump, președintele SUA: Gândiți-vă, zilnic mor 11 creștini deoarece urmează învățăturile lui Hristos. În calitate de președinte, protejarea libertății religioase este una dintre prioritățile mele.

Prezentator: Președintele a cerut Națiunilor Unite să abroge legi care restricționează libertatea religioasă și să ceară pedepsirea crimelor împotriva credincioșilor. El a mai anunțat o creștere cu 25 de milioane de dolari a fondurilor alocate protejării locurilor și relicvelor religioase și formarea unei coaliții de afaceriști care să protejeze drepturile credincioșilor la locul de muncă.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri