Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Prima faza a Acordului Secolului dintre israelieni si palestinieni dezvaluita

Adaugat la :  12.07.2019
Vizualizari :  1
+ Add To

Insurgentii au atacat ambasada Bahrainului din Irak in semn de protest fata de planul Statelor Unite dezvaluit la seminarul de Pace si Prosperitate din Bahrain. Palestinienii s-au dezlantuit in Cisiordania fiindca SUA le-a facut o oferta de investitie de 28 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani.

Dorim ca acesta sa nu fie doar un plan al Statelor Unite, ci unul international. Acum, ca planul a fost aratat, cautam sa-l imbunatatim.

Autoritatea Palestiniana a boicotat evenimentul fiindca planul nu satisface cerintele lor politice precum crearea unui stat independent. Drepturile nationale nu sunt niste proprietati care sa poata fi vandute sau cumparate cu bani. Trebuie sa se ajunga la o solutie politica ce garanteaza libertatea, demnitatea si independenta si legitimitatea poporului nostru inainte de orice program sau proiect economic fiindca doar asa se va crea stabilitate si securitate pentru toata lumea.

Premierul israelian Netanyahu spunea insa ca planul ar putea functiona.

E vorba de economia palestiniana bazata pe bunastare. Ceea ce au propus Jared si Jason la conferinta din Bahrain e o schimbare a bunastarii pe investitii si, de fapt, o conectare a celor doua. Cred ca e o idee stralucita. Cum stiu asta? Asa am facut noi in Israel si a functionat, motiv pentru care suntem unde suntem azi.

Alte reactii au fost mixte.

Lucrul evident pentru mine e urmatorul: intai, e vorba de un plan economic care, daca va fi implementat, va aduce beneficii enorme poporului palestinian. In al doilea rand, evident, acesta nu e un substitut pentru politica. Daca s-a putut realiza in urma cu 25 de ani, cu mult mai putini bani, sunt sigur ca poate fi realizat si azi cu sumele de bani propuse si cu participarea sectorului privat, daca reusim sa obtinem acea speranta de pace pentru toata lumea, pentru a putea incepe sa conlucram spre indeplinirea obiectivului nostru.

39 de tari din toata lumea au participat la conferinta economica sponsorizata de SUA si Bahrain. In declaratiile de la deschidere, consilierul senior al lui Trump, Jared Kushner, spunea ca summitul a avut scopul de a opri actiunile repetate care n-au functionat in trecut si sa aduca o noua perspectiva asupra conflictului dintre israelieni si palestinieni.

Mesajul meu direct pentru poporul palestinian e ca, in ciuda celor care v-au dezamagit in trecut, presedintele Trump si America n-au renuntat la voi. Acest seminar e pentru voi. Viziunea pe care am dezvoltat-o si am prezentat-o, daca se va pune in aplicare in mod corect, va genera un viitor mai bun pentru poporul palestinian, un viitor de demnitate, prosperitate si oportunitate.

Cat despre Israel, semnele bune au inceput sa apara. Ministrul de Externe din Bahrain a spus presei israeliene ca tara sa recunoaste dreptul Israelului de a exista si doreste pace cu statul evreiesc.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 284 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.