Printul Charles apara crestinii persecutati

Adaugat la :  13.12.2018

In Anglia, printul de Wales, a facut apel la instaurarea pacii in Orientul Mijlociu si la incetarea persecutarii crestinilor din acea regiune. Printul Charles a facut acest apel fara precedent de la amvonul Abatiei Westminster din Londra. In ultimii ani, el a luat apararea minoritatilor persecutate. In mesajul sau, el ii lauda pe crestinii care sufera, dar care nu isi abandoneaza credinta.

Printul Charles: In ultimii ani am avut privilegiul de a intalni crestini a caror credinta a fost demna de inspiratie, care au indurat opresiunea si persecutia, si care au fugit de persecutori. Iertarea, asa cum stiti mai bine ca mine, nu inseamna pasivitate sau supunere ci un curaj extrem de a refuza de a fi caracterizat prin pacatul care a fost savarsit impotriva ta.

Patru patriarhi din Orientul Mijlociu au fost prezenti la acest serviciu special impreuna cu arhiepiscopul de Canterbury si lideri catolici, evrei si musulmani.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 752 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri