Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Proiect de restaurare istoric a Muzeului Turnul lui David Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  27.11.2020

Unul din cele mai cunoscute locuri din Ierusalim este Turnul lui David, la intrarea în Orașul Vechi. Acum, această citadelă antică este restaurată pentru prima dată după sute de ani.

Locul a avut parte de invazia musulmană, de cucerirea romană și de invazia cruciaților. Muzeul Turnul lui David este una din comorile arheologice și istorice ale Israelului. Acum a început aici unul din cele mai mari proiecte de conservare. „Aceasta este o oportunitate rară, specială pentru arheologi deoarece avem multe întrebări legat de citadelă, la nivel arheologic, istoric. Nu în fiecare zi avem șansa să explorăm un simbol în Ierusalim.”

Arheologul-șef al Ierusalimului, Amit Reem, supraveghează acest proiect masiv. „Deodată, pietrele încep a vorbi, iar noi arheologii vedem lucruri, le analizăm, efectuăm săpături, descoperim pasaje ascunse, ziduri și fortificații străvechi, și locul revine la viață. Este un proiect imens care are ca scop reînnoirea muzeului pentru viitorii vizitatori. Vorbim despre deschiderea a șapte noi galerii care spun povestea Ierusalimului, dar este mult mai mult decât atât. Este vorba și despre ceea ce este în jur, conservarea rămășițelor, a zidurilor străvechi și a infrastructurii muzeului. Sperăm că în curând, odată ce criza va lua sfârșit, vizitatorii vor putea reveni și muzeul Turnul lui David le va putea fi redeschis. Este o piesă valoroasă pentru Ierusalim. Puteți vedea aici strat după strat și puteți înțelege frumusețea dovezilor, a arheologiei și a istoriei venind împreună. Combinația este de-a dreptul unică! Cu toții vor să vină aici și să vadă citadela, să pună mâna. Dacă doriți să aflați despre istoria Ierusalimului, acesta este locul potrivit, începând din perioada Primului templu și până în timpurile noastre moderne. Întreaga poveste este aici.”

Proiectul de înnoire descoperă comori ascunse și secrete ale Ierusalimului antic. De exemplu, acest pasaj e posibil să fi fost folosit de cruciați pentru a scăpa din citadelă. „De fiecare dată când vin aici, îmi imaginez că în vreme de restriște, toți cavalerii, cruciații sau musulmanii alergau în acest tunel întunecat și ieșeau afară din oraș. Obiectivul proiectului de înnoire este acela de a readuce povestea Ierusalimului la viață. Inima Ierusalimului este în acest loc, care reprezintă în întregime povestea Ierusalimului. Este foarte special, e simbolul Ierusalimului de multe generații și este o provocare mare și o mare onoare.”

Vizitatorul va avea parte de o experiență uimitoare înainte să pășească pe străzile Ierusalimului. Trebuie să vizitezi acest loc. Credeți-l pe Amid pe cuvânt, muzeul Turnul lui David este un loc pe care nu îl puteți rata, când veniți să vizitați Ierusalimul. Proiectul va dura aproximativ doi ani până la finalizare, dar când turiștii vor reveni în Israel, probabil anul viitor, muzeul va fi încă deschis.


Emisiunea „Jerusalem DateLine” 355 este difuzată la Alfa Omega TV în noiembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.