Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Proiect de restaurare pentru Muntele Templului

Adaugat la :  26.09.2016

Aceasta descoperire a fost facuta pe cand arheologii reconstruiau gresia de 2000 de ani din cel de-la Doilea Templu, construit de imparatul Irod.

Gaby Barkay: Acestea sunt podelele pe care au pasit preotii cei mai de seama, ceilalti preoti si chiar pelerinii care veneau la Muntele Templului. Aceasta e podeaua pe care a pasit Isus cand a venit la Muntele Templului.

Acest lucru a fost descoperit in 1999 cand molozul de sub Muntele Templului a fost indepartat ilegal pentru a se construi o moschee subterana.

Gaby Barkay: Acum avem piesele placilor ceramice de podea obtinute in 12 ani de munca, din molozul de la Muntele Templului. Le-am identificat in urma cu zece ani si ne-am dat seama ca au fost parte din acele podele.

Proiectul de cernere de la Muntele Templului a inceput in 2004. Timp de mai mult de un deceniu, voluntari si arheologi din lume au examinat resturile constructiilor de la Muntele Templului, ajungand la descoperiri istorice.

Gaby Barkay: Aceasta e pentru prima data cand am putut sa restauram un element arhitectural din cel de-al Doilea Templu din Ierusalim.

Arheologii au confirmat autenticitatea acestor piese, cunoscand dimensiunile, materialele si tehnica originala.

Gaby Barkay: Nu credeam ca voi gasi ceva atat de apropiat templului.

Directorul de proiect, Gaby Barkay a punctat de ce e importanta aceasta realizare pentru crestini.

Gaby Barkay: Aceasta e chiar podeaua pe care s-au imprastiat monedele cand Isus a rasturnat mesele negustorilor. Pe aceste podele s-au imprastiat toate acele monezi.

Frankie Snyder: Avem cateva relatari in care Isus sedea impreuna cu ucenicii, si le dadea invatatura in porticuri. Ei sedeau pe aceste podele.

Cercetatorul si matematicianul Frankie Sneyder a jucat un rol cheie in asamblarea placilor ceramice.

Frankie Snyder: Acesta e primul model pe care am putut sa-l reconstruiesc.

Sneyder a reconstituit modelele combinand teoremele geometrice si comparandu-le cu modelele din palatele lui Irod.

Frankie Snyder: Am descoperit in aceste modele ca, precizia e impecabila. Sunt fascinante atat dimensiunile, formele cat si tehnica de asamblare.

Pana acum, s-au descoperit 600 de placi de ceramica.

Frankie Snyder: E asemenea unui joc de puzzle,dar lipseste poza de pe cutie. Nu stii de la inceput rezultatul si ai mereu doar 1% dintr-o placa. Nu e nimic de demonstrat, templul a existat. Insa va putem arata in detaliu ce era inauntrul lui.

Multa vreme, vizitatorii de la Muntele Templului si-au imaginat ca Templul lui Irod era construit din piatra alba. Barkay zice ca restaurarea podelelor ofera o intelegere si o apreciere mai profunda a maretiei celui de-al Doilea Templu evreiesc.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 636 - 25 septembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.