Proiectul Pasaje, un program educațional unic

Adaugat la :  23.01.2020

Sute de studenți de la American Christian University au venit recent în Israel pentru o experiență unică. E parte a unui program care urmărește creșterea în credință în timp ce li se face cunoștință cu Israelul modern și vibrant. Avem detalii de la corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl.

Proiectul se numește „Passages”. În calitate de creștin, afli de ce credința ta e înrădăcinată în Israel. Acest mare eveniment din Ierusalim cu muzicieni israelieni a ajuns la a patra aniversare a acestui program educațional unic pentru studenții creștini americani.

„Passages” a fost înființat în 2016 pentru a le oferi liderilor religioși, politici și sociali de mâine oportunitatea de a veni în Israel pentru a-și înflăcăra credința și pentru a promova valorile împărtășite de SUA cu Israel și pentru a-i încuraja în timp ce se formează ca lideri. Fost membru în Knessetul israelian, Michael Oren, a vorbit despre legătura lor cu țara.

Michael Oren, fost membru în Knesset: Credința voastră vă dă o parte din acest pământ, din țara Israel, vă dă o parte din orașul sfânt.

Ambasadorul american în Israel, David Friedman, spunea pentru CBN că excursia e una neprețuită pentru această vreme din istorie.

David Friedman, ambasador american în Israel: E foarte important și are un impact major faptul că acești tineri ajung aici, stau 10 zile și văd Ierusalimul și țara.

Proiectul „Passages” a fost inițiat de Robert Nicholson, un lider creștin, și Rivka Kidron, un evreu ortodox israelian.

Robert Nicholson: În timp ce mă atașam tot mai mult de creștinism, am început să văd că mulți oameni de vârsta mea, și chiar mai tineri, merg în direcția opusă. Știam că această excursie în țara Israel va fi ca un remediu.

Participanții călătoresc prin țară nouă zile, vizitând siturile istorice biblice, dar și locurile mai moderne. Proiectul „Passages” oferă ceva unic prin faptul că se prezintă detaliat și aspecte geopolitice și se încearcă o diversificare a prezentărilor, așa încât studenții să-și dea seama că povestea nu e neapărat așa cum e prezentată în mass-media.

CBN a petrecut o dimineață cu studenții de la Universitatea din Alabama care vizitau Cetatea lui David din Ierusalim.

Fiind creștini, e foarte important să înțelegem ce se petrece în lume și aici putem înțelege povestea din mai multe perspective, pe care le putem experimenta personal.

Liderii studenților, Carter Helm și Emily Bernard, ne-au spus despre valoarea vizitelor lor.

Primul meu tur în Israel a avut un mare impact în viața mea, mi-a schimbat felul cum citeam Biblia, mi-a schimbat viața de rugăciune și felul cum gândeam despre cultura ebraică, despre iudaism și rădăcinile evreiești ale credinței mele.

La sfârșitul acestui an, prin proiectul „Passages”, 10 000 de studenți vor fi vizitat deja Țara Sfântă și liderii spun că acest program va schimba multe în relațiile dintre credințe și națiuni.

Julie Stahl, „Știrile CBN”, Ierusalim !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 311 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri