Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Proiectul zambetelor - 174 motive de a zambi

Adaugat la :  8.03.2019
Vizualizari :  12
+ Add To

Dincolo de toate provocarile pe care fiecare dintre noi le avem zi de zi, viaţa merita sarbatorita pentru ca este un dar. Zilnic gasim motive pentru a zambi, spune Cristian Manta şi trebuie doar sa privim in interiorul nostru. Acesta a fost punctul de plecare in proiectul 174 motive de a zambi.

Ne trezim de dimineaţa şi pana seara inevitabil dam peste probleme. Uitandu-te in jur vei vedea foarte mulţi oameni trişti şi cred ca foarte mulţi dintre ei au uitat sa zambeasca. Atunci, acest proiect are menirea de a le reaminti oamenilor ca au motive in interiorul lor pentru care merita ca viaţa sa fie celebrata. A declarat Cristian Manta, fotograf.

Cristian Manta a surprins cu ajutorul obiectivului zambetele a mii de oameni şi a marturisit ca nu urmareşte un anumit fel de frumusete sau un statut social.

In proiectul acesta incerc sa includ tot felul de tipologii de oameni, de la cei care merg pe strada, de la omul care traieşte pe strada, pana la omul care este o persoana publica. Mesajul pe care eu doresc sa-l transmit este despre faptul ca toţi suntem oameni care simţim, oameni care avem un suflet in interiorul nostru şi, pana la urma, asta e ceea ce conteaza la final. A spus Cristian Manta, fotograf.

Proiectul 174 motive de a zambi a fost demarat in anul 2015. Artistul fotograf a surprins oameni din orase romanesti, dar si dincolo de granitele tarii.

Scopul meu este sa realizez cel mai mare proiect foto al zambetelor din Europa, asta insemnand calatoria mea in diverse oraşe din Romania şi din Europa. Am fost deja in Germania, Belgia, in Franţa. Şi acolo sunt oameni care sunt mult mai deschişi decat cei din Romania. Daca te duci şi ii opreşti pe strada sunt mult mai deschişi sa accepte sa faci o fotografie. A afirmat Cristian Manta, fotograf.

In 2018, a avut prilejul sa culeaga zambete unor copii internati in sectia de Oncologie a Spitalului Clinic Fundeni din Bucuresti care nu aveau foarte multe motive de fericire.

Anul trecut am fost in spitalul de oncologie din Bucureşti unde erau copilaşi bolnavi de cancer şi cu toate acestea ei zambeau. A precizat Cristian Manta, fotograf.

Cu ajutorul proiectului, Cristian Manta incearca sa ii faca pe oameni constienti de faptul ca nu lucrurile materiale sau pozitia sociala aduc fericirea.

Acum caţiva ani am intalnit un tatic, in oraşul Reşiţa, care ţinea un copilaş de 1 an in braţe şi m-am dus sa-l intreb daca imi da voie sa ii fac o fotografie cu copilaşul şi sa-l intreb, in acelaşi timp, daca are motive de a zambi. Omul s-a uitat foarte suparat la mine, aşa cum ne uitam noi, de multe ori, romanii şi mi-a spus: “Eu nu am niciun motiv de a zambi.“ Şi se vedea tristeţea. I-am raspuns: “Dragul meu, tu tocmai ţii in braţe un motiv pentru care ar trebui sa fii fericit!“ A subliniat Cristian Manta, fotograf.

Biblia vorbeste despre fericire si despre faptul ca Dumnezeu este sursa fericirii.

Fericirea vine de sus. Fericirea nu vine din lucrurile pamanteşti, pentru ca toate se vor consuma. In momentul in care ne ridicam privirea catre Dumnezeu şi in momentul in care inţelegem ca Dumnezeu este sursa fericirii noastre, inţelegem ca viaţa este mai mult decat “A AVEA“, decat “A DEŢINE“, ci viaţa este despre “A OFERI“. A menţionat Cristian Manta, fotograf.

Proiectul 174 motive de a zambi este despre oameni, despre suflet si despre nevoia de fericire autentica, spune Cristian Manta din Arad.

Incerc şi prin acest proiect sa le reamintesc oamenilor ca dincolo de tot ceea ce este gri in jurul nostru, Dumnezeu a creat un cer care este albastru, care este plin de culoare, şi cumva trebuie sa ne ridicam ochii catre acel cer. A aratat Cristian Manta, fotograf.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Tururi de vizitare a unor locuri evreiesti, cautari, numeroase activitati, partasie, rasete si poze! Clubul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 35

Un eveniment pro-viata cu participarea unor vedete are loc tocmai in Times Square! Sunt concerte in direct, discursuri...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Stiinta schimbarilor climatice v-a speriat? Iata trei lucruri practice pe care le puteti face! Philip Clayton, de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

E o veste extraordinara ca Asiei Bibi i s-a ingaduit, in sfarsit, sa paraseasca Pakistanul! E minunat si toata lumea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Janice Allen este directorul executiv al International Cooperating Ministries, o organizatie care vrea sa schimbe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV: 1. Lupta pentru inlocuirea premierului Theresa May complica negocierile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 183

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 108

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 57
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.