Promovează Facebook terorismul? Noi controverse privind platforma de socializare

Adaugat la :  4.10.2019

O pagină de Facebook controversată a fost închisă, dar nu de Facebook. În ciuda plângerilor depuse, Facebook n-a luat măsuri, deși pagina glorifica și încuraja terorismul împotriva Israelului. Un alt scandal e că Fatah, partidul politic al lui Mahmud Abbas, era chiar deținătorul paginii și a propagandei sale.

Palestinian Media Watch a sunat recent alarma într-un raport de 40 de pagini numit „Parteneriatul de promovare a terorismului dintre Fatah și Facebook”.

Itamar Marcus, director, Palestinian Media Watch: Aflăm că Fatah folosește această pagină ca mijloc principal de a transmite mesajele sale violente și de ură pe platforma de socializare.

Directorul Palestinian Media Watch, Itamar Marcus, descria în detaliu felul cum Fatah nu doar încurajează terorismul pe Facebook, dar și lăuda specific acte ale violenței.

Itamar Marcus: Omar Abu Laila a ucis doi israelieni în martie anul acesta și, la câteva zile după ce a fost prins și neutralizat de către soldații israelieni, Fatah l-a numit pe Facebook pe acel terorist ca fiind persoana perfectă.

După cele spus de Marcus, pagina grupării Fatah s-a lăudat cu un sfert de milion de abonați.

Itamar Marcus:Fatah transmite, iată, mesajele sale tinerilor în arabă așa încât aceștia să-l vadă pe Omar Aba Laila ca pe un model, cineva pe care trebuie să-l urmeze.

În martie, Facebook i-a trimis lui Marcus o scrisoare, un răspuns pe care el îl numește inadecvat.

Itamar Marcus: Ne-au trimis această scrisoare frumoasă, în care spuneau: „Poate vă sună dezgustător sau ofensator, dar ce fac ei nu violează standardele noastre. Ce ziceți dacă v-ați dezabona de la ei ?”

Marcus a trecut la acțiune, pornind o campanie pe platformele de socializare împotriva paginii grupării Fatah.

Itamar Marcus: Mii de oameni le-au trimis e-mailuri șefilor de la Facebook, cu plângeri privind aspecte concrete, cerând închiderea paginii promotoare de terorism.

Apoi, Știrile CBN și alte organizații de știri au început să solicite informații de la Facebook. Miercuri, pagina grupării Fatah a fost închisă, și Fatah spunea orice numai să nu recunoască faptul că pagina încălca regulile Facebook care restricționau încurajările la terorism. Ei le-au transmis celor de la „The Times of Israel”:

”Am decis închiderea paginii pentru o perioadă de timp ca măsură de precauție. Ne-am îngrijorat că Facebook ar putea să o închidă permanent din cauza campaniei organizațiilor pro-Israel și a plângerilor aduse împotriva noastră.”

Itamar Marcus: Literalmente, ei sunt atât de supărați și se tem atât de mult de campania noastră, încât și-au dezactivat pagina.

Tot miercuri, Facebook le-a răspuns celor de la CBN, după ce pagina a fost închisă. „Am primit rapoarte că pagina ar conține lucruri care e posibil să încalce termenii noștri și, așa cum procedăm cu toate rapoartele de acest fel, vom revizui conținutul pentru a stabili dacă s-au încălcat termenii noștri în ce privește conținutul. Nu am luat însă măsuri care să dezactiveze pagina.”

Itamar Marcus: Facebook ar trebui să închidă pagina permanent, odată pentru totdeauna și trebuie să nu mai caute scuze pentru Fatah, ci să închidă pagina.

Deși Marcus e bucuros că pagina a fost închisă, el știe că Fatah poate s-o redeschidă oricând, dacă Facebook nu ia măsuri permanente. O altă îngrijorare majoră e răspunsul inadecvat și lipsa de acțiune a Facebook, deși Fatah a încălcat regulile pe față, și aceasta în contextul în care guvernele din lume iau măsuri pentru a trage la răspundere gigantul platformelor sociale.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 297 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.