Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Propaganda despre Palestina

Adaugat la :  13.12.2019

Israelienii și palestinienii, locuind împreună în pace și prietenie e o idee despre care se discută de ani de zile, dar care a rămas nerealizată. Care e motivul ? Gary Lane de la CBN a discutat cu expertul în Orientul Mijlociu, Robert Spencer, care abordează această întrebare în noua sa carte.

Gary Lane, CBN: Să începem cu ceea ce pretind palestinienii, că ei au fost dintotdeauna în țară, cu mult înainte ca să vină israelienii, evreii.

Robert Spencer, expert în Orient Mijlociu: Există un citat în descrierile lui Mark Twain, care a explorat zona la sfârșitul secolului al XIX-lea și spunea că era un ținut absolut pustiu. Mergea kilometri întregi fără să întâlnească o ființă umană. Apoi, dacă ne uităm la numele palestinienilor, prenumele lor cele mai des întâlnite trădează origini din altă parte. Sunt o mulțime de alte dovezi pe care le-am inclus în carte, cu oameni care treceau prin zonă și spuneau că n-au văzut pe nimeni, doar niște evrei acolo, undeva, și mergeau kilometri întregi fără să întâlnească pe nimeni, sau mai erau câțiva creștini arabi pe ici, pe colo.

În ce privește prezența musulmano-arabă, aceasta a venit după ce au început să se înființeze așezările sioniste și când evreii au început să se mute în zonă într-un număr mare. Arabii au venit lângă ei atunci pentru beneficii financiare.

Gary Lane: Acum, cât despre pretenția palestinienilor, cred că ați mai auzit aceasta. Am auzit palestinieni care spun că Avraam, Moise și chiar Isus au fost palestinieni. - De unde vine această idee ?

Robert Spencer: Din Coran. Coranul portretizează multe alte personaje biblice ca fiind profeți musulmani care au propovăduit islamul. Apoi, ideea e că ucenicii acelor profeți le-au răstălmăcit și distorsionat învățăturile și astfel s-au creat iudaismul și creștinismul. Potrivit acestei idei, chiar Isus ar fi fost un profet musulman care a propovăduit islamul, dar apoi, apostolii și alți ucenici ai lui Isus I-ar fi răstălmăcit învățăturile, înființând creștinismul. Vă dați seama ce ridicol e din toate punctele de vedere. Nu există dovezi, nici biblice, nici istorice. În islam există ideea că a fost cândva o evanghelie originală care s-a transformat în Noul Testament, însă nu există niciun manuscript care să autentifice o asemenea idee și așa mai departe. Întreaga chestiune e una absurdă, dar pe această bază au loc toate aceste pretenții de supremație și astfel ei pot spune că, de fapt, ei trăiesc adevărata formă de iudaism și creștinism și, din această cauză, au drept la Ierusalim și la Țara Sfântă mai mult decât toți ceilalți.

Gary Lane: Intenția lor e să-i înlocuiască pe evreii și creștinii din Țara Sfântă.

Robert Spencer: Exact!

Gary Lane: O altă ipoteză a lor e că evreii i-au evacuat forțat din Palestina. Dar nu e adevărat, această idee venind de la liderii musulmani care i-au îndemnat să plece după 1948.

Robert Spencer: Mai specific, e vorba de Înaltul Comitet Arab, și dovezile sunt multe. Menționez în carte că se știa în mod public că Înaltul Comitet Arab le-a spus arabilor să plece din zonă în 1948 fiindcă credeau că vor putea zdrobi Israelul în câteva săptămâni, după care arabii ar putea să se mute înapoi.

Gary Lane: Explicați destul de pe larg în carte despre procesul de pace și istoria sa de-a lungul anilor și dovediți cum acesta e un proces care a eșuat. Ce se poate face acum?

Robert Spencer: În primul rând, să terminăm cu el. S-a bazat pe premise false și nu va funcționa niciodată. În ce-i privește pe palestinieni și suporterii lor, procesul de pace e doar un pretext pentru a încerca să facă Israelul să slăbească.

Gary Lane: Mai spuneați că nu e vorba nici măcar de un război politic aici, ci, mai degrabă, de unul spiritual.

Robert Spencer: Așa este, fără îndoială. Ideea e că musulmanii trebuie să trăiască după Coran, care îi îndeamnă să îi alunge pe cei care i-au alungat. Așa scrie în Coran capitolul 2, versetul 191. Asta e baza relațiilor lor cu Israelul și ei pretind că au fost alungați. Acum, noi am văzut deja că nu au fost alungați, dar că aceasta face parte din propaganda lor și, pe baza acesteia, ei spun că au responsabilitatea, în fața lui Allah, să-i alunge pe israelieni. Pentru ei, e ca și cum ar fi la noi una din cele zece porunci.

Gary Lane: Robert Spencer, cartea ta se numește „The Palestinian Delusion”. Mulțumim că ai răspuns invitației noastre.

Robert Spencer: Cu drag Gary, mulțumesc.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 307 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine:https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.