Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Proteste împotriva păcii

Adaugat la :  6.02.2020

Pe teren, planul de pace al președintelui Trump continuă să genereze reacții, atât între palestinieni, cât și între israelieni. Sute de palestinieni au protestat în această săptămână în Valea Iordanului, o zonă pe care, în cadrul planului, Israelul o poate anexa.

Pentru israelieni, această regiune oferă o zonă-tampon strategică esențială de protecție la granița estică. Palestinienii au făcut revolte și în Betleem, dar dacă ești palestinian și planul ți se pare bun, poate ai vrea să ții pentru tine.

Fatah, brațul politic al Autorității Palestiniene, a postat o melodie a Hamas pe pagina lor de Facebook, prin care amenință cu violență pe oricine susține planul. Cuvântul-cheie al liderilor palestinieni de la Ramala sau de la ONU e rezistență.

Am căzut de acord să demarăm un plan pentru a confrunta planul lui Trump și al lui Netanyahu, care are ca scop încetarea cauzei naționale palestiniene.

Într-un interviu cu David Brody, de la CBN, ambasadorul american în Israel, David Friedman, lămurea că prin acest plan se dorește ocolirea conducerii corupte palestiniene.

Aceasta plănuiește să instige în continuare la ură. Oamenii din acele locuri, însă, au de suferit. Când a fost prezentat planul de pace pentru Bahrain, partea economică a acelui plan, peste un milion de palestinieni au dat like pe internet. Cred că aici se poate mai mult. Le-am tradus textul în arabă așa încât să-l poată citi și să înțeleagă ce fel de viitor li se prezintă. Planul susține un stat palestinian, iar unii lideri evrei din Iudeea și Samaria s-au opus ideii, dar alții au găsit aspecte pozitive.

Președintele Trump recunoaște că Israelul va avea dreptul etern în țară și că poate anexa zone precum Hebron sau Șilo. El le-a recunoscut ca fiind vitale nu doar pentru siguranța Israelului, dar și pentru moștenirea noastră națională și biblică.

O reacție importantă a venit din partea națiunilor arabe islamice sunnite din regiune. Expertul în Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg, i-a întâlnit pe mulți dintre liderii acestor națiuni.

Joel Rosenberg, expert în Orientul Mijlociu: Ei văd planul într-o lumină bună și l-au apreciat pe președintele Trump. Nu l-au condamnat, nu s-au scandalizat și nici n-au spus că propunerea sa e una ridicolă. Mai mult, ei îndeamnă conducerea palestiniană să revină la masa negocierilor, să ia în serios acest plan și să negocieze.

Aceste state arabe și administrația Trump văd planul secolului ca pe o oportunitate pentru palestinieni. Defunctul diplomat israelian Abba Eban spunea odată că palestinienii nu ratează nicio oportunitate de a rata o oportunitate. Mulți speră că nu o vor rata și pe aceasta.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 313 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.