Provocări ale bisericii Domnului în societatea contemporană | Reportaj Alfa Omega

Adaugat la :  4.08.2021

Biserica din secolul XXI se confruntă cu situații noi, precum izolarea, postmodernismul sau tehnologia. Aceste provocări actuale determină liderii creștini să găsească soluții pentru ca Biserica să rămână relevantă, să aibă un mesaj simplu și clar, și pentru a continua să vestească Evanghelia. Având în vedere nevoia de adaptare în societatea contemporană, Biserica Penticostală „Sfânta Treime” din municipiul Râmnicu Vâlcea a organizat conferința cu tema „Cum ne confruntăm cu provocările actuale”.

Bisericile sunt preocupate să-și redefinească prioritățile și să se adapteze în vremurile moderne. Acesta este motivul pentru care, recent, în municipiul Râmnicu Vâlcea a avut loc conferința cu tema „Cum ne confruntăm cu provocările actuale”, organizată de Biserica Penticostală „Sfânta Treime”.

Marius Anescu, pastor, Biserica „Sfânta Treime” - Râmnicu Vâlcea: Am dorit tare mult să îi confrunt pe frații din adunare, și din alte adunări din sectorul în care slujesc, cu problemele cu care se confruntă societatea actuală. Și pentru asta l-am invitat pe fratele Florin Ianovici și, bineînțeles, echipa de închinare. I-am dat o temă, aș spune eu mai delicată pentru vremea actuală.

Florin Ianovici, pastor, Misiunea Renovatio – București: Marea problemă pe care o traversează Biserica în zilele noastre este că a fost găsită nepregătită în fața necazurilor vieții.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre importanța focalizării pe Cuvântul lui Dumnezeu care să fie prezentat într-un mod simplu și clar.

Marius Anescu, pastor, Biserica „Sfânta Treime” - Râmnicu Vâlcea: Noi am dorit, ca biserică, întotdeauna, câtă vreme legile statului ne țin într-o anumită protecție, să se știe că în Casa lui Dumnezeu se predică Cuvântul lui Dumnezeu.

Florin Ianovici, pastor, Misiunea Renovatio – București: Există, din nefericire, o Evanghelie facilă care caută să atragă pe om la Hristos și-i promite o viață de credință care n-are realitate și corespondență cu ceea ce este scris în Biblie. Chemarea de-a fi un om credincios, chemarea de-a veni la picioarele lui Dumnezeu este, în primul rând, chemarea pe care o faci cuiva care simte apăsarea păcatelor.

Provocările din societatea contemporană determină liderii creștini să găsească soluții pentru ca Biserica să rămână relevantă și pentru a putea vorbi, în continuare, despre Împărăția lui Dumnezeu.

Marius Anescu, pastor, Biserica „Sfânta Treime” - Râmnicu Vâlcea: În cadrul adunării noastre, noi vorbim despre valorile familiei, dar în același timp suntem într-o societate în care dacă vorbești despre valorile familiei aproape că nu mai poți vorbi. Dar asta nu înseamnă că eu, ca și creștin, dacă sunt afară și am o posibilitate să vorbesc despre Împărăția lui Dumnezeu, nu pot să vorbesc. Pot să vorbesc de dragostea lui Dumnezeu. Pot să vorbesc de multe, multe lucruri: despre cât de bun este Hristos cu mine, cât a lucrat Hristos în viața mea. N-am să intru, ieșind afară, în discuții contradictorii, dar dacă sunt în Casa Domnului totdeauna trebuie să spun lucrurile care sunt adevărul Scripturii, ceea ce înseamnă viața de familie, ceea ce înseamnă copiii, modul în care ne educăm copiii. Și lucrurile astea trebuie spuse clar în Casa lui Dumnezeu. Când ieșim afară, da, trebuie să-L vestim pe Hristos și dragostea lui Hristos și bunătatea Lui arătată față de noi.

La conferința de la Râmnicu Vâlcea au fost participanți din localitate, din zona Târgu Jiu, din Cisnădie și Brezoi.

Daniel Posta, Cisnădie, jud. Sibiu: Tema a fost despre noile provocări cu care ne confruntăm. Îmi aduc aminte că în urmă cu 30 de ani când a venit Revoluția, 31 de ani, aveam atunci 23 de ani, eram conștient că vor fi noi provocări pentru care nu am fost pregătiți atunci. Și nu aș dori ca noile provocări cu care ne vom confrunta să ne găsească, sau să mă găsească, nepregătit.

Adrian Grigoroiu, Stroești, jud. Vâlcea: Mi-a plăcut Cuvântul care a fost prezentat. Am înțeles dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Am înțeles că Dumnezeu este de partea noastră nu numai în cele bune, dar și în cele mai puțin plăcute.

Gheorghiță Samuel, Tg. Jiu: M-am bucurat de mesaj, m-am bucurat de echipa de laudă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a vorbit. Și cu privire la ceea ce cred în inima și-n sufletul meu că Dumnezeu mi-a vorbit, să-mi ajute să împlinesc.

Filip Anescu, Biserica „Sfânta Treime - Râmnicu Vâlcea: Ne dorim ca tinerii să fi rămas cu ceva, să fi învățat ceva despre Dumnezeu și despre cum să trăiască în vremurile acestea, pentru că trăim vremuri grele în care tinerii sunt supuși multor lucruri pe care nu le pot stăpâni, și atunci ne dorim să aibă ceva practic pe care să-l poată folosi și să poată merge în societatea din ziua de astăzi.

Slujirea a fost asigurată de echipa de închinare de la Misiunea Renovațio din București.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.