Provocări în educarea copiilor din era digitală | Reportaj Alfa Omega TV

Adaugat la :  24.09.2021

Cultul Penticostal din România a dezvoltat o importantă lucrare cu copiii prin școlile duminicale din biserici sau prin alte proiecte. O preocupare majoră o reprezintă modul în care învățătorii cu copiii se pot implica în educarea lor în perioada erei digitale. Aceasta a fost și tema unei întâlniri internaționale desfășurate la Timișoara, la care au fost invitați să participe lucrătorii cu copiii din biserici.

Educarea copiilor în spiritul valorilor creștine, în această perioadă de dezvoltare continuă a tehnologiei, este una dintre preocupările majore ale Bisericii. În acest sens, Cultul Penticostal din România a organizat, recent, Conferința internațională a lucrătorilor cu copiii.

Moise Ardelean (președinte, Cultul Penticostal din România): Cred că este important să ne sfătuim, să învățăm și să vedem cum trebuie să procedăm, ce trebuie să facem pentru ca toți copiii noștri să învețe Cuvântul lui Dumnezeu, să nu fie influențați de ceea ce este rău și de toate învățăturile și ideologiile greșite care vin de afară, și să prețuiască, în mod deosebit, Cuvântul lui Dumnezeu, și să primească în inimile lor credința cât mai devreme posibil.

Nelu Filip (coordonator, Departament Familii, Tineret și Copii): E o provocare nespus de mare care stă în fața părinților, în fața educatorilor creștini și credem că sesiunile din această conferință au fost de bun augur, au fost foarte edificatoare și credem că vor fi de mare folos în continuare.

Samuel Cristian Muică (Departament Familii, Tineret și Copii): Dumnezeu a binecuvântat lucrarea aceasta cu copiii în cadrul Cultului Penticostal și nu numai. Conferința aceasta este o încununare a ceea ce Dumnezeu ne-a ajutat să facem, să vină învățători din toată țara și din diaspora.

Tema evenimentului a fost „Provocări în educarea copiilor din era digitală”. Progresul tehnologiei din ultimele decenii a adus pe lângă multe beneficii și numeroase pericole.

Nelu Brie (director, Institutul Teologic Penticostal București): Obiectivul conferinței este să surprindă, să scoată în evidență câteva aspecte, particularități legate de felul în care ar trebui abordată educația creștină a copiilor în familia creștină, în cadrul bisericii, în școlile duminicale de pe lângă biserici în context contemporan, mai ales față în față cu provocările pe care le ridică tehnologia modernă.

Conf. univ. dr. Lavinia Tec (Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara): Fără discernământ spiritual, fără înțelepciune putem să utilizăm tehnologia împotriva noastră, ea să fie împotriva noastră. De aceea cred că această conferință a răspuns întrebărilor pe care lucrătorii cu copiii le au, nevoilor pe care ei le-au identificat în activitatea lor.

Titus Coroban (pastor, Biserica Penticostală Menorah – Caransebeș): Suntem chemați, dacă e nevoie, să folosim tehnologia la cele mai înalte niveluri, dar să investim în copiii noștri cu orice preț. Pentru că va veni vremea când orice sămânță pe care am semănat-o va da rod la vremea potrivită și ne vom bucura.

Întâlnirea, găzduită timp de două zile de Centrul de afaceri Timișoara, a reunit aproximativ 500 de învățători cu copiii din țară și străinătate.

Daniel Neagoe (Deva): Au fost seminarii foarte bune susținute de oameni ai lui Dumnezeu, oameni cu experiență în domeniu.

Gabriela Povian (Timișoara): Este o temă de actualitate și chiar dacă avem sentimentul că știm de toate în acest domeniu, se pare că am avut foarte multe lucruri noi de învățat.

Zaporojenco Rimma (Republica Moldova): Lucrez cu copiii de 21 de ani și îmi place să lucrez față în față, iar când îi văd pot vorbi cu ei.

Daniel Vlad (Bruxelles, Belgia): E foarte greu să-i înveți, să-i educi și, mai ales în secolul în care noi trăim, al vitezei, al tehnologiei, să-i ții conectați cu biserica, să-i ții conectați lângă Dumnezeu.

Adrian Iacob (Dumbrăveni, jud. Suceava): Așa cum ni s-a spus astăzi, tehnologia nu este ceva păcătos în sine, ci modul în care o folosim poate deveni păcătos.

Olimpia Bozdog (Câmpia Turzii, jud. Cluj): Mă gândesc la un mod mai bun prin care pot să-i ajut pe copii de a înțelege efectele negative și pozitive ale tehnologiei.

Ligia Toma (Arad): Am venit cu gândul de a învăța cum să gestionezi mai bine un copil în era modernă.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.