Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Pune mâna pe Carte

Adaugat la :  15.11.2019

Biblia rămâne cea mai vândută carte din lume cu peste 5 miliarde de exemplare. Scriptura a schimbat și va contiua să schimbe viețile oamenilor. De 26 ani, membrii Colegiului Biblic Veritas sunt preocupați să ajute oamenii să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu și apoi să-l pună în practică.


Ovidiu Țiprigan, organizator, Colegiul Biblic Veritas: Colegiul Biblic Veritas a fost înființat în anul 1992 și România a fost prima țară în care a fost dezvoltat acest colegiu biblic. Acum activează în 42 de țări. Am avut nu mai puțin de 1288 de grupe în toată lumea, în anul 2018, și 15 mii de participanți au frecventat grupele noastre. Ce este Colegiul Biblic Veritas? Un colegiu atipic. Noi credem că Scriptura nu trebuie să fie „arestată” numai în școli, în spațiul academic, ci vrem să o aducem în viața oamenilor. Vrem ca oamenii să se adune în jurul Scripturii.


Recent, Colegiul Biblic Veritas a lansat la Timișoara conceptul „pune mâne pe Carte”. Cu ocazia acestui eveniment a fost promovată necesitatea cunoașterii Scripturii.


Silviu Cornea, director național, Colegiul Biblic Veritas: Ne-am propus, în primul rând, să prezentăm oamenilor cine suntem, ce facem, ce înseamnă Veritas. Veritas vine din limba latină și înseamnă adevăr. Versetul nostru de bază este inspirat din Scriptură: „Cuvântul Tău este adevărul.” Și vrem să prezentăm oamenilor cine suntem, ce facem. Avem un nou concept, un nou proiect - „pune mâna pe Carte”, care va continua anul viitor într-un eveniment lunar cu diverse tematici și invitați. De asemenea, vrem să spunem oamenilor că nu există viață fără Carte, fără Scriptură, și să încercăm să-i facem să înțeleagă și să descopere frumusețea Scripturii.


Participanții la conferință au apreciat importanța unui asemenea eveniment care îndeamnă la citirea Bibliei nu doar pentru informare, ci mai ales pentru schimbare.


Flavius Avramescu, participant, Timișoara: Am venit la această conferință în primul rând pentru faptul că eu cred că o carte, și în special Cuvântul lui Dumnezeu are o însemnătate foarte mare în viața unui om și mai ales în viața unui creștin, în viața unui popor care se numește creștin.


Voichița Elena Vid, participantă, Arad: Trebuie din nou să ne întoarcem la cuvântul Scripturii, să ne facem timp de el și să înțelegem de ce este necesar să ne facem timp pentru noi, pentru viața noastră, sufletul nostru. Este foarte binevenit acest curs, această conferință practic, prin care s-a prezentat și posibilitatea de a participa la cursul care există în patru module.


Ilie Lelița, participant, Arad: Așa cum spunea Sf. Ioan - „La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu”. Acest Cuvânt umple golul inimii omului și îi dă acea pace lăuntrică, îi dă acea hrană sănătoasă, îi dă acea protecție de care are nevoie.


Dan Pancescu, participant, Timișoara: Într-adevăr, Cuvântul lui Dumnezeu face diferența într-un mod cât se poate de complet și de complex.


Raul Chimiveș, participant, Timișoara: M-a motivat, ca să fiu sincer, să pun mâna pe Carte, exact cum este hashtagul. Întotdeauna am fost fascinat de istoria care se împletește cu ceea ce scrie în Biblie. Sunt multe contexte în care lucrul acesta chiar e evident și în momentul de față sunt motivat să investesc mai mult timp.


Proiectul „pune mâna pe Carte” promovează o serie de întâlniri care își propun să aducă oamenii în jurul Scripturii. Organizatorii doresc să abordeze din perspectivă biblică subiecte relevante pentru societatea noastră precum: ateismul, dragostea sau banii.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 800 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.