Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Raport despre impactul deciziei de a retrage trupele americane din nord-estul Siriei

Adaugat la :  6.02.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Ne aflam in nord-estul Siriei pentru a examina impactul anuntului despre retragerea trupelor americane din regiune. Am discutat cu lideri militari, guvernamentali si religiosi si am gasit ca aceasta aduce regiunea inspre haos.

Crestinii se tem de un nou genocid, iar o noua forma de guvernare, nemaivazuta, apare in Orientul Mijlociu.

Anuntul presedintelui Trump a starnit o cursa intre natiuni pentru controlul nord-estului Siriei, cu Turcia la nord, Iran in est, guvernul Siriei si rusii in vest. Cei care vor castiga acest joc de putere vor creiona soarta Orientului Mijlociu.

Marii jucatori s-au aliniat amenintator. Presedintele Erdogan al Turciei, Putin din Rusia, Assad din Siria si Komeini, liderul suprem al Iranului, cu totii doresc umplerea oricarui vid lasat in urma de trupele americane. Tinta lor o reprezinta liderii unui nou guvern, in mare parte democratic, din nord-estul Siriei, care ar include crestini, arabi, kurzi si alte grupuri etnice. Ei spun ca decizia-surpriza a lui Trump i-a lasat la mila natiunilor mai mari din jurul lor.

Oamenii din aceasta zona sunt infricosati din cauza deciziei de retragere a americanilor fiindca o multime de natiuni si factiuni militante ravnesc la regiunea de la est de Eufrat pentru a lua locul americanilor. Rusia, regimul Assad, Iran si Turcia, sau Frontul Al-Nusra, toti au declarat ca vor sustine Turcia daca va ataca la est de Eufrat.

„Decizia presedintelui Trump de a retrage trupele americane a fost luata la momentul nepotrivit si nu ne-au intrebat daca suntem sau nu pregatiti.

Decizia a avut consecinte negative in cadrul consiliului.”

Cei mai multi vad Turcia ca fiind principala amenintare: „Turcia reprezinta un mare pericol fiindca, pentru poporul nostru, ei sunt dusmani si vechi si noi, atat inainte de revolutie, cat si acum. Erdogan vrea sa preia controlul zonei noastre in scopuri proprii, dar doreste s-o faca impreuna cu guvernul turc.”

Apoi, Siria si Rusia spera sa cladeasca o relatie. Totusi, daca acest nou guvern s-ar alia cu Assad sau Putin, jocul de sah din regiune ar putea creste amenintarea fata de Israel.

„Iran e principalul dusman al poporului sirian. Iranul e ca un cancer. Iranul e cel care a distrus Siria.” Comandantul trupelor siriene, Akhmed Mousa, ne-a explicat ce ar putea insemna retragerea trupelor americane pentru Iran. „In termeni simpli, retragerea fortelor americane si ale aliantei internationale va facilita expansiunea iranienilor si a semilunii persane siite. Aceasta semiluna ar porni din Teheran, ar trece prin Irak si prin Tadmor si astfel ar inchide un contur, o regiune pe care Iranul vrea s-o cucereasca. Daca Iranul se va extinde, acest lucru va afecta tot Orientul Mijlociu si va avea impact negativ asupra Europei.”

Mai devreme in aceasta luna, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a explicat ce se intampla cand SUA lasa in urma un vid de putere: „Aflam ca, atunci cand America se retrage, deseori se instaleaza haosul. Cand neglijam prietenii, apar resentimente si cand incheiem parteneriate cu dusmanii, ei au succes.”

„Daca americanii pleaca si nu se ajunge la un acord la nivel politic, se va crea mult haos in zona, care va cauza multe conflicte in regiune.”

Pompeo a mai spus ca America ramane o forta eterna in Orientul Mijlociu si tocmai aceasta e ultima speranta a acestui nou grup de lideri.

„Partenerii dvs. au luptat cu terorismul si cu SI cot la cot cu armata siriana si cu fortele americane. Acum, razboiul nu s-a terminat si Fortele Democrate Siriene numara peste 8 000 de martiri care au pierit in lupta cu SI. Cum am putea sa renuntam atat de usor acum?”

„E nevoie de mai multe discutii cu administratia americana si cu guvernul american pentru a afla ce e cel mai bine sa facem pentru viitorul zonei si pentru garantarea sigurantei diferitelor grupuri care locuiesc aici. Cred ca administratia americana trebuie sa lucreze la deciziile pe care le ia, nu doar in ce priveste retragerea sa, dar si protectia oferita popoarelor din nord-estul Siriei si protectia crestinilor si a altor minoritati religioase din Siria si Irak.”

Desi nu se stie cine va castiga acest joc de putere si va umple vidul de aici, se preconizeaza ca acela va dicta cursul viitorului din Orientul Mijlociu, Israel si, probabil, in lume.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 264 - februarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.