Război în Myanmar

Adaugat la :  4.08.2023

Un grup umanitar de creștini slujește în rândul victimelor unei zone de război. Free Burma Rangers ajută creștinii din Myanmar de mai bine de 20 de ani. Junta militară aflată la putere atacă propriul popor și pune spitalele și bisericile în prima linie în fața atacurilor. Chuck Holton de la CBN vine cu detalii.

Chuck Holton, reporter CBN: Acest conflict de lungă durată din Myanmar, cunoscută și ca Birmania, a escaladat în mod dramatic în ultimii ani. Țara condusă de o dictatură militară, ce a reprimat în mod brutal pe cei care i s-au opus.

Dave Eubank, The Free Burma Rangers: E războiul cel mai lung din lume, durează de 73 de ani. Însă, în ultmii doi ani, s-a accelerat, deoarece dictatorii au devenit și mai severi.

Chuck Holton: De ani de zile conflictul a existat în mare parte între guvern și triburile etnice din regiune. Acum, conflictul afectează și viața birmanezilor de rând.

Dave Eubank: Soții, ingineri, medici, vârstnici, tineri, studenți au spus că nu mai suportă și au ieșit pe străzi. Armata birmaneză i-a ucis. Oamenii au rămas șocați. Ei au fost uciși de propriul lor guvern. Au apelat la flinte, arbalete, pietre pentru a lupta. Forțele etnice au

luptat mereu, așadar ei au mers la grupurile etnice pentru arme și au început să lupte. Astfel au fondat ceea ce se numește Forțele de Apărare ale Poporului.

Chuck Holton: Cei care suferă cel mai mult din cauza atacurilor sunt civilii, nu grupurile de rebeli.

Dave Eubank: Am avut în jur de 200 de atacuri aeriene în ultimele două luni. Fiecare al doilea atac aerian a lovit un spital, o biserică sau un loc unde se ascundeau oamenii strămutați. Așadar, atacurile au fost intenționate. Doar în ultimii doi ani, 2 milioane de oameni au fost strămutați, și 6 000 de oameni uciși de către juntă, repet - doar în ultimii doi ani.

Suuzane Eubank: Aici, în statul Kayin, lângă Pa-An, armata a bombardat această clinică medicală și unitatea medicală, care avea o ambulanță și multe alte locuri ca acesta.

Chuck Holton: Nu doar în Ucraina mor civilii din cauza Rusiei, Kremlinul susține și atacurile soldate cu victime de aici, din Birmania.

Dave Eubank: Nu știm dacă în avioane se află piloți ruși, dar știm că avioanele rusești, instructorii ruși, sistemele de lansare multiplă de rachete rusești, elicopterele de atac rusești ne atacă și țintele principale sunt civilii.

Bărbat: Calmați-vă! Va fi totul bine!

Chuck Holton: În ciuda atacului violent continuu, Eubank și echipa sa aduc o rază de speranță în mijlocul haosului.

Dave Eubank: Trebuie să avem parte de pace, Isuse, indiferent ce se întâmplă, Tu vei repara totul. Te rog să ne protejezi, iar dacă nu o faci, e în regulă. Suntem în mâinile Tale. Facem asta din dragoste.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 994, difuzată la Alfa Omega TV în August 2023.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.