Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran ia amploare

Adaugat la :  17.05.2019

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare serioasa pe Twitter, spunand: Republica Islamica Iran s-a implicat intr-o serie de actiuni si afirmatii amenintatoare in ultimele saptamani.

La orice atac din partea lor sau a celor sustinuti de ei contra cetatenilor americani sau a intereselor noastre, vom riposta rapid si decisiv.

Mai devreme, Casa Alba a decis trimiterea unui grup de portavioane si a unui comandament de bombardiere in Golful Persic pentru a linisti Iranul.

Anuntul a venit cu cateva zile inainte de aniversarea deciziei presedintelui Donald Trump de a retrage America din Acordul Nuclear Iranian.

Unul dintre oficialii americani spunea pentru Associated Press ca Iranul ar putea ataca trupe americane aflate la sol sau pe mare.

Pompeo spune ca Iranul a amenintat cu multe lucruri in ultimii doi ani: „Am vazut o activitate continua care ne face sa credem ca ar putea exista o escaladare. Luam asadar toate masurile ce se impun, atat din perspectiva de securitate si ne asiguram ca presedintele are o paleta larga de optiuni in cazul in care se intampla ceva.”

Mai tarziu, presedintele Iranului, Hassan Rouhani, spunea ca Iranul nu va mai respecta limitele care privesc imbogatirea uraniului si producerea de apa grea, impuse de sanctiunile SUA. Ca raspuns, Washingtonul a inasprit si mai mult sanctiunile asupra Iranului.

In continuare, il avem alaturi pe seful biroului CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, care se afla in Kurdistan, unde a stat de vorba cu locotenentul general american in retragere, Jerry Boykin.

Julie Stahl: Chris, privelistea e splendida, dar spune-ne, te rog, despre locul unde te afli si motivul pentru care esti acolo.

Chris Mitchell: Sunt la granita dintre Kurdistan si Iran. Iranul e la cativa kilometri de aici, unde e muntele acela din spate. Suntem impreuna cu echipa de consiliere pe probleme de credinta de la Casa Alba, cu misiunea de a aduna fapte si dovezi din zona kurda. Vom vorbi mai pe larg in acest sens saptamana viitoare.

Unul dintre lucrurile principale e ca liderii kurzi, precum premierul lor, ministrul de interne si multi alti lideri locali spun ca ii pandesc doua amenintari. Intai, ei nu vor ca SUA sa-i abandoneze si sa paraseasca zona. In al doilea rand, e vorba de amenintarea Iranului.

Am discutat despre amenintarea Iranului cu generalul in retragere Jerry Boykin, care are informatii de ultima ora si legat de trimiterea grupului de portavioane in Golful Persic.

Chris Mitchell: Dle general Boykin, tocmai am primit informatii ca SUA a trimis un grup operativ de portavioane contra Iranului. Care ar fi ultimele informatii?

Jerry Boykin: Intai, vreau sa spun ca e o idee geniala. Apoi, iranienii reactioneaza la declaratia lui Trump in care spunea ca IRGC e o organizatie terorista si ca acestia au atacat fortele americane de aici. Acum, iranienii vor sa lanseze un soi de atac spectaculos in care sa ucida americani, ca razbunare pentru acea declaratie.

Chris Mitchell: Asa e, suntem in Kurdistan, la cativa kilometri de granita cu Iranul. Ce amenintare este Iranul pentru Orientul Mijlociu in general, pentru Israel si chiar pentru SUA?

Jerry Boykin: Cat priveste Israelul, Iranul e o amenintare imensa, nu doar din cauza capabilitatilor nucleare crescande, ci si fiindca Iranul a creat si continua sa sustina gruparea Hezbollah. In al doilea rand, Iranul e o amenintare regionala fiindca il sustine pe Bashar al-Assad din Siria si mai finanteaza si Hezbollah, din sudul Libanului. Sunt si o amenintare regionala.

Chris Mitchell: O ultima intrebare: ce schimbari observati ca au aparut de cand era in functie presedintele Obama, care a fost vreme de opt ani, si acum, in ultimii doi ani, cu presedintele Trump? Cum credeti ca ar trebui sa procedeze de acum incolo?

Jerry Boykin: Credeti ca presedintele Obama ar fi dispus trimiterea in misiune a portavionului Abraham Lincoln in apele Iranului? Nu cred. Cred ca asa ceva nu s-ar fi intamplat. Il vad pe presedintele nostru astazi ca fiind un om de mare curaj si care intelege care e puterea militara a Americii, dar si care e gata s-o foloseasca daca e necesar.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 277 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.