Războiul din Ucraina afectează rezervele globale de alimente

Adaugat la :  17.05.2022

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Peste 300 de milioane de oameni din țările cele mai sărace ar putea suferi în curând de foamete, din cauză că războiul din Ucraina afectează rezervele globale de alimente. Chuck Holton ne aduce un raport din Egipt despre ce s-ar putea întâmpla cu oamenii care depind de grâul din Ucraina pentru a supraviețui.

Chuch Holton, de la CBN: Primăvara s-a instalat complet în Ucraina, iar grâul va fi în curând gata de recoltă. Invazia rusească însă, a făcut ca mai toată lumea să se axeze pe supraviețuire. Este posibil ca luptele să nu permită recoltarea acestui grâu, iar grâul stocat în silozurile de lângă Odessa nu poate ajunge pe piață din cauza blocadei rusești în porturile de la Marea Neagră. Aceasta nu prevestește ceva bun pentru multe țări care se bazează pe grâul ucrainean pentru supraviețuire. În Liban, se estimează că țara va rămâne fără grâu în mai puțin de două luni.

Ettie Higgins, UNICEF: Impactul războiului din Ucraina în Liban din păcate va avea consecințe multiple. Deja am văzut acest lucru, nu doar în ce privește rezerva de grâu din Liban, dar și numărul de familii care ne-au sunat în căutarea de sprijin suplimentar. În mod normal, UNICEF susține 130 000 de copii cu 40 de dolari pe lună. În ultimele săptămâni însă, numărul apelurilor primite de noi s-a triplat, în timp ce familiilor le este tot mai greu să pună ceva pe masă.

Chuch Holton: În Egipt, peste 80% din cele 270 de milioane de pâini consumate zilnic în țară sunt făcute din grâu provenit din Rusia și Ucraina. Aici, oamenii întrevăd o problemă mare la orizont. În Cairo, oamenii cu salariu fix simt deja greutatea prețurilor piperate.

Mohammad Hamza, rezident din Cairo: Pâinea în Egipt este de bază, fiindcă cei mai mulți oameni au nevoie de pâine pe masă. Concluzia este că prețul pâinii a urcat și brutăriile nu mai fac atât de multe pâini ca înainte. Dacă trebuia să iei 10 pâini, acum nu mai poți lua decât 5. Pâinea s-a scumpit cu 70%, cam la 65-70 de piaștri, în alte locuri este și 100, o liră egipteană.

Chuch Holton: Securitatea alimentară a fost mereu extrem de importantă aici, în deșertul Egiptului. Unii oameni cred că acest grânar de lângă mine a fost construit chiar de Iosif din Biblie, în cei șapte ani de belșug din Egipt, înainte de cei șapte ani de foamete. Ei au strâns grâu și apoi l-au vândut în toată lumea. Ei cred că banii câștigați în urma vânzării de grâu le-a permis să construiască unele din cele mai mari monumente din lume, între care și piramidele. Astăzi însă, Egiptul este mult mai puțin pregătit pentru ceea ce par a fi următorii ani de foamete. În acest sens, președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, le-a solicitat fermierilor din țară să cultive o porțiune de teren cu grâu. Cei care refuză vor fi amendați și posibil închiși. Acest fermier egiptean spune că amenințările nu sunt necesare.

Adel, fermier egiptean: Sunt bucuros să cultiv mai mult grâu în acest an, fiindcă prețurile sunt mult mai mari. Deja am vândut toată recolta de anul trecut și aceasta va face ca familia mea să trăiască bine. Grâul cultivat de fermierii din țară nu poate suplini nici pe departe deficitul din Ucraina. Din acest motiv, egiptenii reduc deja consumul și dau vina pe Vladimir Putin.

Cioban beduin: Făina a devenit mult mai scumpă din cauza guvernului rusesc țicnit. Putin acționează nebunește.

Chuch Holton: De la Cairo, sunt Chuch Holton, pentru Știrile CBN.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 426, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.