Reacția liderilor creștini din SUA la moartea lui George Floyd Reportaj Mapamond Creștin

Adaugat la :  4.06.2020

În Statele Unite, liderii creștini au reacționat la furia și durerea cauzată de moartea unui bărbat afro-american neînarmat, arestat de poliție. În aceste imagini cu un puternic impact emoțional, puteți vedea că un agent de poliție stă cu genunchii pe gâtul lui George Floyd timp de mai multe minute, refuzând să îi dea drumul, în ciuda faptului că Floyd repeta mereu: „Nu pot să respir.” Moartea sa a dus la proteste în întreaga țară. Președintele Trump a cerut ca FBI să investigheze cazul. Liderii creștini cer, de asemenea, dreptate. Pe Twitter, pastorul Franklin Graham a scris: „Mi-e rău când mă gândesc la acest incident. Ce s-a întâmplat pe o stradă din Minneapolis, din cauza poliției din Minneapolis trebuie să îngrijoreze fiecare american.” Artistul creștin premiat, Lacrae, printr-un video publicat pe Instagram, a cerut protestatarilor să se abțină de la acte violente.

Lecrae: Ceea ce vedem că se întâmplă este răutate pură. Folosiți acea furie în mod constructiv. Rugați-vă pentru schimbarea unor politici, a unor programe, pentru a schimba situația actuală. Fiți iubitori și constructivi, și nu lăsați ura să vă schimbe, deoarece atunci răul va câștiga.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 829, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii