Refugiatii din Vietnam au fost salvati de o serie de miracole

Adaugat la :  19.06.2019

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca. Insa, nu au primit azil in Malaezia. Astfel, au ajuns pe mare unde s-au confruntat cu moartea, deoarece nu au avut nici apa, nici mancare care sa ii tina in viata.

Deshidratarea are loc atunci cand corpul pierde unul sau doi la suta din rezerva de apa. Naufragiati pe apele Marii Chinei de Sud, la mijlocul lunii iulie, Vinh (Vin) si familia lui au ajuns in aceasta stare dupa o singura zi. Dupa cinci zile pe mare, refugiatii au ajuns in pragul mortii.

Vinh Chung: Nu am avut mancare, nici apa. Unii au orbit deoarece corneea ochilor li s-a uscat. Unii au avut halucinatii. Bunicul meu a inceput sa aiba halucinatii. Au fost femei la bord care s-au gandit sa isi inece copiii in apa, ca ei sa nu mai sufere asa de mult. Tatal meu s-a uitat imprejur si a vazut ca familia lui era pe moarte. El s-a pus pe genunchi si s-a rugat Creatorului. Peste cateva minute, au aparut nori pe cer si a inceput sa ploua.

Ploaia i-a ajutat sa supravietuiasca, dar pentru a ramane in viata aveau nevoie de inca un miracol si, din fericire, acel miracol era aproape.

Vinh Chung: Am vazut un vas mare si alb. Nu am stiut daca este vorba de alti pirati, dar am fost asa de disperati, ca nici nu ne-a pasat. Imi aduc aminte ca adultii ne-au spus sa ne culcam in barca ca sa dam impresia ca suntem bolnavi si astfel, vom avea parte de mai multa intelegere din partea echipajului de pe vas. E ciudat cum am incercat sa ne prefacem ca suntem bolnavi si disperati, cand eram pe moarte.

Doi ani mai devreme, presedintele organizatiei World Vision, pe nume Stan Mooneyham, a cumparat un cargobot vechi si a inceput sa patruleze apele, cautand refugiati. El a numit aceata operatiune „Operation Seasweep”. In data de 9 iulie 1979, Seasweep a observat o barca care se legana pe apele marii, la sute de kilometri de tarm, barca pe care se aflau Vinh si familia lui.

Stan Mooneyham, presedintele organizatiei World Vision: Sunt inghesuiti ca sardinele! Barca este plina pana la refuz.

Refugiatii au fost adusi la bord. Au primit mancare, paturi si Biblii. Tatal lui Vinh a fost invitat sa participe la un serviciu tinut de echipajul navei.

Vinh Chung: In acel moment, el a inteles ca Dumnezeu ne-a trimis ploaia ca sa ne potoleasca setea.

In acea perioada, presedintele Jimmy Carter a declarat ca orice refugiat care era salvat de o nava din SUA va primi azil in Statele Unite. Dupa cateva luni de la acea operatiune de salvare, Vinh si famila lui au ajuns in Fort Smith, Arkansas. In scurt timp, au gasit un loc unde sa se integreze, o biserica care avea servicii in limba vietnameza. Familia Chung a decis sa frecvenetze serviciile si au avut parte de o surpriza incredibila.

Vinh Chung: In biserica, mama mea a vazut o poza inramata cu Isus. Ea s-a uitat la acea imagine si a inteles ca este vorba de barbatul din visul ei. Numele Sau este Isus. El este Cel care aduce oamenii din nou la viata. Ea a inteles ca cineva poate muri si poate avea o viata noua prin El.

Famlia Chung a pus in valoare tot ce le-a oferit America. Tatal lui a lucrat peste program ca sa isi intretina cei zece copii. Vinh a absolvit liceul ca sef de promotie. El si-a continuat studiile la Harvard si a devenit medic. Acum cativa ani, s-a intors in Vietnam. Acolo, s-a intalnit cu cativa verisori si rude, cu cei din familie care nu au reusit sa paraseasca tara.

Vinh Chung: Am vizitat acele locrui cu colibe, fara electricitate, fara apa curgatoare. In acel moment am inteles ca, desi am muncit mult ca sa ajung acolo unde am ajuns, nu este meritul meu. M-a impresionat mult Luca 12, versetul 48: „Cui i s-a dat mult, i se va cere mult…” Niciodata nu m-am gandit ca acel verset se refera si la mine. Eu am crezut ca Isus vorbeste despre cei bogati sau despre oamenii influenti care pot darui. In Vietnam, am vazut ca tot ce avem, fie ca este mult sau putin, ni s-a dat ca sa administram acele resurse, acele oportunitati si acele influente in slujba Imparatiei lui Dumnezeu. Acum ca am fost salvat, ca am ajuns la mal, obligatia mea este sa trimit barca inapoi, pentru acei oameni care au nevoie de ajutor.

In prezent, Vinh Chung face exact asta. El traieste in Colorado Springs cu sotia si cu copiii sai. El are propriul cabinet unde lucreaza ca dermatolog. El slujeste si la World Vision, la aceeasi organizatie care i-a salvat viata cu mai bine de 30 de ani in urma. Dupa o calatorie de 16.000 de kilometri peste doua continente, in cele din urma, el a ajuns acasa.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 779 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri