Restaurarea identitatii si slujirii femeii in Biserica

Adaugat la :  22.08.2019

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in comunitate. Ele au avut o contributie importanta la raspandirea crestinismului in lume.

Fundamentul vietii de crestin il reprezinta intelegerea si acceptarea identitatii in Isus Hristos.

Camelia Capusan, Cluj-Napoca: Momentul in care tu iti asumi identitatea. Si identitatea noastra nu e doar de femei destepte, frumoase, tinere sau mai putin tinere. Identitatea noastra este in Regele regilor, in Imparatul imparatilor care s-a imbracat cu fiinta umana. Si in Hristos nu este parte femeiasca si parte barbateasca, deopotriva cu barbati si femei, cu roluri diferite dar deopotriva. Hristos a imbracat haina noastra si apoi ne-a chemat. Culmea! El s-a dezbracat de haina Lui si apoi ne-a chemat sa imbracam haina Lui.

Adriana Dan, Fundatia EBE Romania: Femeia e un ucenic al Domnului. Niciun ucenic nu ar trebui sa stea pur si simplu, sa stea fara sa faca nimic. Dumnezeu a ridicat femeia, i-a acordat credit, a incredintat vestea Invierii unei femei. Cu siguranta toate femeile ar trebui sa fie purtatoare de vesti bune.

Despre locul femeii in biserica se discuta mult in mediul evanghelic, acesta fiind un subiect destul de controversat.

Mihai Lundel, OCI Romania: Am fost jurnalist in trecut, am peste 50 interviuri cu necrestini. Ce parere aveti despre pocaiti? Si au zis trei lucruri. Majoritatea vad ipocrizie, judecata, si e interesant cati barbati au spus: „N-am mai vazut oameni sa aiba o parere mai proasta despre femeie decat la pocaiti.”

Domnul Isus a venit pe pamant pentru a rascumpara atat barbatii, cat si femeile, asa ca ei sunt la fel de importanti pentru Trupul lui Hristos.

Potentialul femeilor este o resursa importanta pentru biserica si pentru societate. Le regasim in lucrari sociale, in politica sau in afaceri.

Amalia Georgescu, antreprenor, Iasi: E provocator in mediile crestine sa fii femeie, sa-ti asumi anumite roluri si sa iesi din multime. Atata timp cat recunosti abilitatile si darurile pe care le-a pus Dumnezeu in tine si vrei sa fii utila si folositoare in directia aceasta, si stii ca poti sa faci o schimbare, atunci in ciuda tutoror parerilor iti asumi acest rol si mergi mai departe, si rezultatele vor aparea ulterior, si bineinteles vei sti daca esti pe drumul cel bun.

Mihaela Branzoi, Bucuresti: Femeile din Romania au nevoie sa invete ca prin Hristos pot sa influenteze nu doar familiile lor, ci comunitatile din care vin, intr-o masura egala cu influenta pe care a avut-o Estera in vremea ei.

Oltita Baciu, Bucuresti: Mi-a placut foarte tare ce s-a evidentiat despre femeile in lucrare, despre femeile care actioneaza in lucrare in autoritatea sotilor lor.

Restaurarea identitatii si slujirii femeii in biserica din Romania este o preocupare importanta si actuala, motiv pentru care anual sunt organizate diverse evenimente.

Rahela Pana, California: Cand mi-a pus conferinta pe inima, conferinta de femei, am vazut femei care sunt ranite, care se ridica si devin mari luptatoare in Imparatia Lui. Am simtit ca Dumnezeu ridica femei in acest timp nu numai in Romania, ci peste tot in lume.

Ligia Seman, coordonatoare, Conferinta Nationala a Femeilor de la Mamaia: A fost un timp in care Slava lui Dumnezeu a fost printre noi. Ne-am dorit mult lucrul acesta. Am pregatit asta. Punerea noastra deoparte pentru Domnul am pregatit-o cu multa rugaciune si mult post.

Tibi Seman, coordonator, Conferinta Nationala a Femeilor de la Mamaia: Am vazut femeile atinse de Slava Domnului, femei vindecate, femei care au plecat de aici cu dorinta de a sluji pe Domnul.

Lidia Schiopu, coordonator, departamentul de femei Fundatia EBE Romania: M-am gandit ca nicio alta tema nu ne-ar apropia mai mult de Dumnezeu, nu ar lucra in noi acea dezlegare de toate lucrurile trecatoare decat reinnoirea dorului dupa Hristos.

Intr-o lume a extremelor si discriminarii, Dumnezeu cauta barbati si femei care sa fie un exemplu pentru comunitate.

Stire difuzata in cadrul emisiunii Mapamond crestin 788 - august 2019. Citeste ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri