Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Rodrigo Duterte e primul presedinte filipinez care a vizitat Israelul

Adaugat la :  13.09.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Rodrigo Duterte e primul presedinte filipinez care a vizitat Israelul timp de patru zile. Duterte s-a intalnit cu liderii de top ai Israelului, a vizitat memorialul Holocaustului din Israel, Yad Vashem, si a semnat acorduri bilaterale intre Filipine si Israel. In timpul intalnirii cu presedintele Duterte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reflectat asupra rolului pe care Filipine l-a avut in istoria Israelului: „Ne amintim de rolul exceptional al natiunii Filipine care a primit refugiatii evrei in timpul Holocaustului. Ne mai amintim ca Filipine a fost singura natiune din Asia care a votat in favoarea infiintarii Statului Israel, la adoptarea rezolutiei ONU din 1947. Domnule presedinte, noi nu ii uitam pe prietenii nostri. Prietenia aceasta a inflorit de-a lungul anilor.”

Duterte spune ca acum Israelul e cel care ajuta Filipine: „Domnule prim-ministru, nu pot decat sa va multumesc, in special pentru ajutorul vostru atunci cand am fost in nevoie cel mai mult.”

Steaguri filipineze sunt arborate pe strazile Ierusalimului in onoarea vizitei presedintelui Duterte. In timpul vizitei sale, el a semnat un numar de acorduri bilaterale cu Israelul, acorduri in materie de comert, stiinta si asistenta medicala. A fost candva un fenomen remarcabil in Israel, unde mii si mii de familii au beneficiat de sustinerea asistentilor filipinezi pentru batrani. Noi va multumim pentru ca ii gazduiti pe cei aproape 20 000 de filipinezi, care sunt foarte bucurosi sa lucreze aici si sa aiba grija de cei batrani. Am auzit ca au fost tratati omeneste, fata de alte locuri pe care n-am sa le mentionez.”

Duterte a vizitat si muzeul Holocaustului din Israel, Yad Vashem: „Nu se va mai repeta. Fie ca aceasta lume sa invete lectiile din acea perioada oribila si intunecata din istoria omenirii!”

Presedintele Israelului l-a intampinat pe Duterte in timpul primei vizite a unui presedinte filipinez, de cand intre cele doua tari s-au stabilit relatii diplomatice, in 1957.

„Avem atatea lucruri in comun, citim aceeasi Biblie si astfel se explica legatura mai stransa dintre noi.” a mai adaugat Duterte.

CBN a stat de vorba cu unul dintre membrii delegatiei, care spera ca aceasta vizita marcheaza un nou nivel de cooperare: „Am vrea sa cream o relatie de parteneriat economic si sa exploram optiunile de afaceri de aici si din partea noastra de lume. Suntem aici si pentru a afla despre taria guvernului israelian si a poporului in ce priveste securitatea, protejarea suveranitatii si a drepturilor de proprietate.”

Unii protestatari au criticat vizita lui Duterte din cauza presupuselor abuzuri ale drepturilor omului, pentru reprimarea traficantilor de droguri si pentru afirmatii controversate. Liderii israelieni insa l-au primit cu caldura.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Recent, in Washington, D.C. nu a mai fost nicio separare intre Biserica si stat. Intreaga Biblie a fost expusa. Insa,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 225

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.