Rugăciune în Capitoliul aflat sub asediu

Adaugat la :  10.02.2021

În data de 6 ianuarie, lumea a privit uimită modul în care o gloată numeroasă a răscolit Capitoliul din Statele Unite. Ce s-a întâmplat cu oamenii care s-au ascuns în clădire timp de trei ore? Mulți s-au temut pentru viața lor. Ce au făcut? Corespondetul de la Capitoliu, Abigail Robertson are mai multe detalii.

Abigail Robertson: Ziua de 6 ianuarie a început ca orice zi de miercuri pentru capelanul Senatului, Barry Black. Mai întâi a găzduit micul dejun cu rugăciune bipartizan, după care a urmat deschiderea sesiunii din Senat cu o rugăciune. În timp ce se întorcea la birou, Black a auzit alarma și un ofițer de poliție al Capitolului a bătut la ușa lui.

Barry Black: Un ofițer de poliție impozant al Capitoliului a spus că a venit să mă ia cu el, că nu mă lasă în urmă și să îl urmez. În timp ce îl urmam, am văzut că teroriștii autohtoni ajunseseră deja la etajul trei.

Abigail Robertson: Capelanul Black s-a alăturat grupului de senatori și s-a ascuns timp de vreo trei ore într-o locație sigură.

Barry Black: Am fost mulțumitor pentru oportunitatea de a sluji. În locația noastră sigură am avut oportunitatea de a sta de vorbă cu oamenii, de a avea conversații lungi. Trei ore înseamnă un timp bun în care te poți ruga cu fiecare persoană în mod individual.

Abigail Robertson: În cele din urmă, capelanului Black i s-a cerut să se roage pentru întregul grup.

Barry Black: Am spus o rugăciune scurtă: ”Doamne, nu avem motive să ne temem privind viitorul nostru, numai dacă am uitat modul în care ne-ai îndrumat în trecut. Doamne, suntem mulțumitori pentru promisiunile Tale mărețe și prețioase. Orice armă făurită împotriva noastră va fi fără putere”.

Abigail Robertson: Între timp, în partea cealaltă, ofițerii de poliție au stat între insurgenți și Camera Deputaților în timp ce legiuitorii, ajutoarele și jurnaliștii au încercat să se adăpostească.

Femeie 1: Au spart geamul? Toată lumea să stea pe podea.

Lisa Blunt Rochester: Dumnezeule Tată, Tu ești puternic.

Abigail Robertson: Lisa Blunt Rochester, membră a Congresului, stătea ghemuită pe balcon. Voia să părăsească sala, dar nu știa unde ar găsi un loc sigur, astfel că a început să se roage.

Lisa Blunt Rochester: Doamne, ne rugăm pentru vindecare chiar acum. Chiar acum, în Numele lui Isus. Doamne, protejează-i pe cei care se roagă pentru protecția noastră. Protejează-i pe toți frații noștri și pe surorile noastre din acest Congres, Doamne, care protejezi America, Doamne! Îți mulțumim și Te lăudăm. Ale Tale sunt, cinstea şi slava, căci Tu Te înalţi ca un Stăpân mai presus de orice! Îți mulțumesc pentru acest moment.

Abigail Robertson: Cinci oameni și-au pierdut viața la Capitoliu în acea zi, printre care ofițerul de poliție Brian Sicknick în timp ce, în mod miraculos, toți legiuitorii și membrii personalului au rămas nevătămați. Dacă ne gândim la acea zi și reflectăm la acele întâmplări, au fost momente în care ați văzut cum a lucrat Dummezeu în mijlocul haosului sau ați fost martorul unor miracole?

Barry Black: Cred că o întrebare mai bună ar fi dacă au existat momente în care nu L-am văzut pe Dumnezeu lucrând. A fost uimitor. Am văzut oameni care i-au ajutat pe alți oameni. Am văzut oameni care nu s-au lăsat paralizați de frică și s-au încurajat unii pe alții.

Abigail Robertson: Black a fost impresionat de modul în care legiuitorii au terminat munca pentru ziua aceea, după ce s-a restaurat ordinea în Capitoliu.

Mike Pence: Voturile pentru președintele Statelor Unite sunt următoarele: Joseph R. Biden Jr. din statul Delaware a primit 306 voturi. Donald J. Trump din statul Florida a primit 232 de voturi.

Abigail Robertson: Datorită adrenalinei, sesiunea comună s-a încheiat dimineața la ora patru.

Barry Black: Aceste tragedii ne-au reamintit cât de importante sunt cuvintele, că moartea şi viaţa sunt în puterea limbii.

Abigail Robertson: Black crede cu tărie că Dumnezeu va folosi acest atac infam spre slava Sa.

Barry Black: Vom putea spune că odată cu data de 6 ianuarie am început să facem pași spre o unitate mai mare și, ce este și mai important, spre o neprihănire mai mare a națiunii și a lumii.

Abigail Robertson: Capelanul Black spune că în ciuda tuturor lucrurilor ce se produc în America, el nu și-a pierdut speranța, deoarece indiferent ce se întâmplă, Dumnezeu este mereu cu noi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.