S-a descoperit un complex subteran Știrile Mapamond Creștin 828

Adaugat la :  27.05.2020

Excavatorii israelieni au adus la suprafață un complex subteran vechi de 2 000 de ani de pe vremea lui Isus. Complexul săpat de mână a fost găsit tocmai sub piața situată în vecinătatea Zidului Plângerii, în Ierusalim. Cercetătorii au descoperit mai multe straturi, printre care și rămășițele unei clădiri publice veche de 1 400 de ani. Sub acea clădire s-au găsit două încăperi și o curte deschisă, ce datează de pe vremea lui Isus. S-au descoperit, de asemenea, bucăți din lămpi pentru ulei, vase pentru gătit din lut și multe altele.

Dr. Barak Monnickendam-Givon: Avem posibilitatea să vedem cum au trăit bărbații, femeile și copiii din Ierusalimul antic din vremea Templului. Putem vedea un mod unic de viață, care nu a fost foarte cunoscut arheologilor care cercetează această perioadă de timp sau această zonă.

Emily Jones: Potrivit excavatorilor, este neobișnuit să găsești un complex subteran săpat de mână și nu cunosc încă motivul pentru care a fost folosit. Potrivit unei teorii, evreii s-au ascuns aici când romanii au distrus Ierusalimul.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii