S-a găsit o monedă rară Știrile Mapamond Creștin 828

Adaugat la :  27.05.2020

S-a găsit o monedă rară, ce are legătură cu o revoltă evreiască împotriva romanilor, care a avut loc acum 2 000 de ani. Moneda a fost găsită în timpul unor excavări în Orașul Vechi din Ierusalim. Această monedă de bronz a fost bătută de rebelii evrei în timpul Revoltei lui Bar Kohba între anii 132-135 d.H. Aceasta a fost ultima dintre cele trei revolte evreiești majore care au avut loc împotriva Imperiului Roman. Moneda este specială deoarece este singura din acea perioadă care a fost găsită în Ierusalim și poartă inscipția ”Ierusalim”.

Moran Hagbi: Ne-am întrebat oare cum a ajuns această monedă la Ierusalim, deoarece azi știm că rebelii nu au cucerit Ierusalimul. Este posibil ca această monedă să fi fost adusă de un soldat roman din Legiunea a X-a ca un suvenir al revoltei.

Emily Jones: Moneda a fost găsită lângă Muntele Templului și Israelul va continua excavările în zonă.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii