S-au descoperit artefacte rare din vremea lui Ezra Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  10.07.2020

Chiar pe timp de pandemie, arheologii israelieni încă descoperă piese din istoria antică a Israelului. O descoperire recentă oferă noi perspective despre vremea lui Ezra și Neemia. Emily Jones vine cu detalii. Arheologii israelieni care lucrează în Cetatea lui David din Ierusalim au descoperit două artefacte rare rămase după ce babilonienii au distrus acest oraș. E vorba despre o amprentă de sigiliu în argilă, adică o bulă, cu simbolul babilonian. Aceste două piese, o bulă și un sigiliu reprezintă o contribuție majoră la înțelegerea Ierusalimului din timpul perioadei persane.

Cei mai mulți arheologi credeau că Ierusalimul era un oraș mic și pustiu după distrugerea babiloniană din secolul al VI-lea î.Hr.. Dr. Gadot spune că aceste artefacte

spun o altă poveste. Aceste două obiecte sunt dovada că aici nu doar locuiau oameni, ci exista și o administrație birocratică care se reîntregea. S-au mai găsit de asemenea dovezi ale vieții din Ierusalim din timpul lui Ezra și Neemia. Aceste două obiecte se alătură altora pe care le-am găsit. Am găsit o cantitate mare de oase de pește, ceea ce ne spune că oamenii de aici consumau ceea ce pescuiau pe mare. Arheologii vor continua să facă săpături în Cetatea lui David pentru a reîntregi puzzle-ul trecutului Israelului.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 335, în iulie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!