Sărbătoarea Corturilor, online Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  9.10.2020

Una din principalele victime ale coronavirusului este turismul și aceasta se resimte mai ales în această perioadă a sărbătorilor. Pentru prima dată în 40 de ani, mii de creștini din întreaga lume nu vor putea călători la Ierusalim pentru a lua parte la sărbătoarea biblică a Corturilor. După cum vom vedea însă în următorul reportaj, sărbătoarea din acest an va continua.

Anul acesta aniversăm 40 de ani de când Ambasada Creștină Internațională din Ierusalim organizează Sărbătoarea Corturilor. Cum este peste tot în lume, evenimentele din 2020 și-au făcut simțită prezența și aici. Din cauza coronavirusului, Israelul nu permite accesul oamenilor. Am avut tot felul de probleme în ultimii 40 de ani de istorie ai acestei organizații. Au fost aici războaie, rachete, campanii teroriste dar oamenii tot au venit.

Totuși, vicepreședintele ICEJ, David Parsons, spune că sărbătoarea va avea loc. „E pentru prima dată în 40 de ani de când găzduim acest eveniment când nu am putut să aducem acele mii de pelerini creștini așa că a trebuit să ne mutăm online. Titlul conferinței din acest an este Pregătiți calea și vă vom putea oferi peste 100 de seminare online și închinare, învățătură biblică, precum și tururi virtuale. De fapt probabil avem mai mulți vorbitori și lideri de închinare implicați în acest an decât în oricare altul, deoarece nu ne mai costă atât de mult transportul și nici ei nu mai trebuie să își potrivească programul ca să poată veni în Israel pentru o săptămână sau două.”

Totuși, Parsons recunoaște că vor lipsi câteva momente speciale din anii trecuți. „Ne vor lipsi oamenii care veneau dornici să experimenteze Israelul și Ierusalimul pentru prima dată. Ne va lipsi acel moment când oamenii își exprimau dragostea pentru poporul Israel în timpul Marșului Ierusalimului, sau seara noastră cu musafiri israelieni. În afară de aceasta, vom avea o sărbătoare fericită.”

În 1980, un număr de creștini care locuiau în Israel s-au întâlnit pentru a celebra sărbătoarea și așa s-a născut organizația ICEJ, având misiunea de a sprijini statul evreiesc.

Câteva luni mai devreme, Israelul a declarat Ierusalimul drept capitală a sa, stârnind critici la nivel internațional, 13 ambasade de aici fiind închise atunci. Parsons a numit această sărbătoare un eveniment profetic.

„Profetul Zaharia prevedea o vreme când toate națiunile vor veni și vor celebra sărbătoarea. Apoi va veni vremea când Domnul Însuși va fi aici în Ierusalim pentru a ține sărbătoarea, însă noi mergem înaintea Lui și venim aici în fiecare an. Cred că acea zi va veni curând. Vrem să mergem și să pregătim tronul Domnului în Ierusalim prin această sărbătoare.”

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 348, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe YouTube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.