Se aud împușcături

Adaugat la :  6.12.2019

Una dintre confruntările care deja au loc în Orientul Mijlociu e invazia turcească de aproape două luni, în nord-estul Siriei, care a relocat forțat sute de mii de sirieni și, dat fiind că iarna e aproape, unii avertizează că urmează o nouă criză umanitară.

Așa sună armistițiul din nord-estul Siriei. Această bătălie se duce în Ain Issa, unde forțele jihadiste sprijinite de armata turcă au atacat o tabără de refugiați.

Se aud împușcături. Sunt turcii și armata liberă siriană care vin în Ain Issa. E o invazie teribilă care nu s-a oprit până acum.

Dave Eubank și echipa sa Free Burma Rangers au fost pe front și au documentat luptele și criza umanitară.

Aceștia sunt câțiva din cei 300 000 de oameni care au fugit din calea turcilor și a armatei libere siriene. 15 000 de refugiați sirieni au căutat refugiu în nordul Irakului în timp ce restul rămân în Siria.

Pe amândouă grupurile însă le așteaptă iarna friguroasă cu temperaturi negative și ei nu au căldură. Agențiile de ajutor umanitar avertizează că unii în Siria nu au acces nici măcar la apă potabilă și mulți au nevoie de adăpost, hrană și combustibil.

Aceasta e doar o parte din criza umanitară care a început odată cu invazia Turciei de la începutul lui octombrie.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 306 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri