Se leagă o prietenie între Guatemala și Israel

Adaugat la :  23.12.2019

El e viitorul președinte al Guatemalei și e un mare susținător al Israelului și al poporului evreu. Anul trecut, Guatemala a fost a doua națiune după SUA care și-a mutat ambasada la Ierusalim. Președintele său ales a vizitat Israelul și a promis să ducă mai departe istoria îndelungată a Guatemalei de susținere a statului evreiesc.

În 1947, în timpul unui vot istoric la ONU, Guatemala a votat împreună cu SUA pentru înființarea unui stat evreiesc.

Președintele ales al Guatemalei, Alejandro Giammattei, spune că țara sa va continua să susțină Israelul. Pentru noi, în Guatemala, Israelul înseamnă mult și vom continua să apărăm dreptatea Israelului, căci și Israelul ne-a apărat pe noi. Vom fi aliații lor toată viața fiindcă suntem uniți de aceeași credință, în același Dumnezeu, și vom fi alături de Israel, ținându-i partea. Dușmanii Israelului sunt dușmanii noștri și prietenii lor sunt prietenii noștri.

Președintele ales a ținut un discurs la muzeul Friends Of Zion din Ierusalim. El are o inimă și o convingere pentru poporul evreu, pentru națiunea Israel și pentru promisiunile Bibliei și acționează într-un mod plăcut. Israelul a fost destinația primei delegații internaționale a președintelui după învestire. Pentru israelieni, înseamnă foarte mult. E foarte important pentru Israel fiindcă, din nefericire, putem număra pe degete câți prieteni avem în lume. Guatemala a fost dintotdeauna un prieten de nădejde al Israelului.

Avem prieteni în lume cu care putem vorbi despre dușmanii noștri, dar suntem recunoscători prietenului nostru, președintele Giammattei al Guatemalei, care a venit aici și a spus că nu doar ne va susține în Ierusalim, ci va ajuta la mutarea mai multor ambasade aici. Îndată ce va intra în funcție, Giammattei plănuiește să numească public Hezbollah ca organizație teroristă.

Președintele a declarat că dușmanii Israelului sunt dușmanii Guatemalei și prietenii Israelului sunt prietenii Guatemalei. El lucrează din greu ca din prima lună a mandatului său să poată avea un rol mai activ, așa încât să poată ajuta Israelul cu tot ce are nevoie în aceste vremuri teribile în care trăim, în lumea plină de antisemitism. Israelienii speră că mai multe națiuni latino-americane vor urma exemplul Guatemalei de a-și muta ambasadele la Ierusalim. Ei văd asta ca pe un succes al ambelor părți.

E uimitor ce se poate întâmpla când o ambasadă are sediul aici, vă pot spune ce se întâmplă de când e ambasada americană aici. Comerțul a crescut cu mult, conversațiile la fel, legat de cum putem să ne dăm valoare unii altora și cum putem împărtăși tehnologie și cunoștințe aplicative. La fel se întâmplă acum cu Guatemala. Orice națiune care decide să fie prietenă cu Israelul și care își mută ambasada va avea numai de câștigat și va beneficia din această prietenie, din legăturile comerciale și din tot ceea ce rezultă de aici.

Viceprimarul din Ierusalim, Hassan-Nahoum, spune că acțiunea Guatemalei e un semn că tot mai multe națiuni din lume recunosc Ierusalimul ca fiind capitala eternă a Israelului.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 308 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri