Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Secretarul de stat al SUA face o vizită istorică în Cisiordania Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  27.11.2020

Secretarul de stat Mike Pompeo a făcut istorie, fiind primul diplomat de seamă american care vizitează o comunitate evreiască din ținutul biblic al Israelului. În Biblie se numește Iudeea și Samaria, deși mare parte a lumii îi spune Cisiordania și vrea să fie un viitor stat pentru palestinieni. Vizita a reprezentat o schimbare dramatică în politica americană.

Vizita secretarului de stat Pompeo la comunitatea evreiască Benyamin a avut un rol dublu. În plus, față de natura sa istorică, oprirea la vinăria Psagot a transmis un mesaj ferm către lumea afacerilor: De acum, produsele fabricate în comunitățile israeliene din Cisiordania vor fi etichetate Fabricat in Israel. Decizia a schimbat o politică americană veche de zeci de ani. Pompeo a mai spus că mișcarea BDS pentru retragerea investițiilor, boicot și sancțiuni contra Israelului, este o mișcare antisemitică și că SUA va tăia finanțarea oricărui grup care colaborează cu BDS.

Pompeo a efectuat și prima vizită oficială americană la Înălțimile Golan, zonă recunoscută în martie 2019 de președintele Trump ca fiind parte din Israel. „Nu poți să stai aici, să te uiți peste graniță și să negi adevărul recunoscut de președintele Trump, ceea ce alți președinți au refuzat, anume faptul că această zonă este o parte centrală din Israel. Miercurea trecută, SUA, Israelul și Bahrainul au avut prima lor întâlnire trilaterală, aici în Ierusalim, cea mai recentă reușită din cadrul Acordurilor Avraam. Astăzi facem din nou istorie.”

Aceasta este prima vizită oficială de ordin ministerial din partea regatului Bahrain în statul Israel și marchează un alt obiectiv important în calea păcii dintre cele două țări și a păcii din regiune.

Pe parcursul întâlnirilor, a fost evidentă intenția tuturor părților de a se asigura că pacea pe care o urmărim va fi una favorabilă, care va aduce beneficii clare popoarelor noastre. Pompeo a subliniat mesajul său pentru Iran: „Vrem să transmitem actorilor maligni precum Republica Islamică Iran că influența lor în regiune slăbește, că vor fi tot mai izolați și vor rămâne așa dacă nu își schimbă direcția.”

Joi, New York Times relata că palestinienii iau în calcul desființarea așa-numitului program pay to slay, plătit să ucidă, în scopul obținerii de avantaje în cazul instalării unei administrații Biden. În cadrul acelui program, palestinienii condamnați pentru terorism primesc, ei și familiile lor, până la 4 000 de dolari pe lună, pentru fapte de terorism între care uciderea israelienilor. Itamar Marcus de la Palestinian Media Watch spunea pentru Știrile CBN că el crede că palestinienii nu vor renunța la program, acesta fiind prea înrădăcinat în societatea palestiniană. Președintele Mahmud Abbas a spus în nenumărate rânduri că martirii și familiile lor sunt sfinți și la fel sunt și cei răniți și închiși pentru fapta lor. Și dacă ne mai rămâne un ban, îl vom da familiilor martirilor și a celor închiși.


Emisiunea „Jerusalem DateLine” 355 este difuzată la Alfa Omega TV în noiembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.