Sfârșitul unei ere?

Adaugat la :  9.06.2021

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-ar putea să aibă o ultimă șansă de a rămâne la putere. El depune eforturi pentru a convinge câțiva legiuitori pentru noul guvern care, probabil, îl va înlocui. Ce se va întâmpla cu statul evreu dacă se schimbă cei de la putere? Chris Mitchell de la CBN ne va spune din Ierusalim.

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Potrivit înțelegerii făcute de coaliție, Naftali Bennett, un religios conservator, va fi noul prim-ministru în primii doi ani ai noului guvern. Bennett are opinii solide care diferă de cele ale președintelui Joe Biden privind problemele de o importanță cheie, mai ales cele referitoare la acordul nuclear cu Iranul. Biden a contribuit la întocmirea acordului nuclear original cu Iranul din 2015 și administrația sa negociază un alt acord după ce președintele Trump s-a retras din acordul original. Bennet a explicat echipei de știri de la CBN la începutul acestui an de ce a crezut că primul acord nu a fost unul bun.

Naftaly Bennett, Partidul Yamina, lider: De fapt, acordul permite Iranului să ajungă la un pas de a achiziționa, nu doar o armă nucleară, ci zeci de arme nucleare. Nu au nimic de făcut decât să apese un buton și în câteva zile vor avea zeci de bombe nucleare.

Chris Mitchell: Netanyahu, pe de altă parte, a provocat în public administrația Biden săptămâna trecută.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: Sper că nu vor fi fricțiuni între marele prieten al Israelului, Statele Unite, și eliminarea pericolului existent. Eliminarea pericolului existent se intensifică.

Chris Mitchell: Pe de altă parte, Netanyahu susține că Bennett, care va fi probabil succesorul său, nu va ceda presiunii administrației Biden privind mai multe subiecte, printre care se află Iranul, conflictul israeliano-palestinian și refinanțarea Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat sau UNRWA. Biden a recunoscut că nu este de acord cu soluția a două state. Potrivit lui Biden, crearea unui stat pentru palestinieni este singura soluție. Bennet se opune creării unui stat Palestinian. Bennet ar avea o coaliție împărțită cu multe neînțelegeri ideologice interne, printre care un partid arab anti-sionist și care e asociat cu Frăția Musulmană.

Alex Traiman, Sindicatul știrilor evreiești: Pentru prima dată în istoria Israelului, țara ar depinde de un partid arab care să asigure majoritatea. Vă puteți imagina că dacă Israelul va avea probleme de securitate, așa cum a avut cu două săptămâni în urmă, un partid ca Ra’am ar bloca guvernul.

Chris Mitchell: Ce ține cu adevărat împreună această coaliție diversificată din punct de vedere politic este dorința lor de a-l îndepărta pe Netanyahu. Coaliția fragilă pe care Bennett speră să o conducă trebuie să fie ratificată de Parlament săptămâna aceasta. Până atunci, Netanyahu face tot ce poate pentru a convinge câțiva posibili dezertori să nu voteze pentru noua coaliție. Dacă reușește și coaliția eșuează, Israelul va merge la urne pentru a cincea oară în doi ani.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 882, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională