Situația geopolitică din Orientul Mijlociu prin lentilele Bibliei

Adaugat la :  20.09.2021

Chris Mitchell, reporter: De la cuvintele lui Isus până la profeții evrei, Biblia are multe de spus despre vremurile sfârșitului. Am discutat starea de fapt din Orientul Mijlociu prin lentilele Scripturilor. Întrevedeți elemente profetice în această axă Rusia-Iran-Turcia ? Joel Rosenberg, scriitor al „Enemies and Allies: An Unforgettable Journey inside the Fast-Moving & Immensely Turbulent Modern Middle East”: Da, Chris, și am scris despre aceasta în carte. Într-una din secțiuni discut exclusiv despre perspectiva pe care noi, ca și creștini evanghelici mai ales, o avem legat de Israel și Orientul Mijlociu. Dacă tot am scris despre felul cum ne văd iranienii, despre cum îi văd israelienii pe iranieni, despre cum văd arabii Israelul sau Iranul, dacă tot am descris despre aceste perspective și despre faptul că am fost invitat să mă întâlnesc cu atât de mulți lideri din această țară și din regiune, ca și creștin evanghelic, am considerat potrivit să adaug un element care tratează perspectiva creștinilor evanghelici. Desigur, evanghelicii nu sunt toți în același gând legat de profeții, dar acolo prezint câteva din profețiile majore, între care principală ar fi cea din Ezechiel 38, 39, sau războiul dintre Gog și Magog. După analiza mea, cred că acolo este vorba despre un dictator care se ridică în Rusia și își construiește o alianță strategică la nivel militar și politic împreună cu liderii Iranului, sau Persia, și cu Turcia și alte câteva națiuni din regiune, cu scopul de a înconjura Israelul în ultimele zile ale istoriei. Ei vor încerca să înghită Israelul. Acum, Israelul trebuie să fi renăscut ca națiune, aceasta este una din condiții. Iată-ne însă aici. Profețiile spun că Israelul trebuie să reclădească ruinele antice, ceea ce a și făcut. Apoi, evreii trebuie să vină înapoi în țară după secole de exil și iată că și acest lucru s-a întâmplat și continuă să se împlinească. După aceea, profeția mai spune că Israelul va fi prosper. Astăzi, Israelul este mai prosper decât în oricare alt moment din istoria modernă a sa. Mai spune că Israelul va fi în siguranță. Acum, este o întrebare deschisă, dacă putem sau nu să bifăm aici. La o vedere de ansamblu însă, cei mai mulți israelieni, deși spun că știu că oamenii îi urăsc, cumva se simt astăzi mai în siguranță decât în oricare altă vreme din istoria poporului evreu, începând cu vremea lui David și a lui Solomon. Este interesant, nu-i așa ? Nu spun că știu cu siguranță că suntem aproape să vedem împlinirea profeției din Ezechiel 38 și 39, dar cei mai mulți oameni care vor citi această carte nu s-au gândit în profunzime legat de aceste profeții și ele merită pătrunse.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 394, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.