Slujind în rândul refugiaților din Ucraina

Adaugat la :  20.05.2022

Polonia a primit mai bine de 3 milioane de refugiați ucraineni de la începutul războiului. În timpul perioadei petrecute la granița cu Polinia, Wendy Griffith de la CBNm a întâlnit numeroase familii care tocmai au scăpat din țara devastată și au căutat siguranță și ajutor departe de lupte. Urmăriți.

Wendy Griffith, la granița între Polonia și Ucraina: Multe fețe cu povești sfâșietoare. Însă ucrainenii din toate domeniile vieții continuă să treacă granița în număr mare în Polonia și speră să găsească un loc sigur unde să aștepte sfârșitul războiului care le distruge țara. Azi aici, la graniță, a plouat toată ziua și oamenii au venit la cortul organizației Operation Blesssing pentru a se încălzi și pentru a primi o băutură caldă. Haideți înăuntru să vă arăt. Oksana, fiul ei de 13 ani și tatăl ei cu dizabilități au ajuns la graniță când a plouat torențial după ce au fugit din Doneţk, un oraș din estul Ucrainei care în prezent este considerat una dintre țintele principale ale trupelor ruse. Fiul ei de 21 de ani și soțul ei au rămas în Ucraina pentru a apăra țara.

Oksana, refugiată din Ucraina: Este foarte greu, ne temem pentru ei, mă îngrijorez foarte mult pentru ei.

Wendy Griffith: Denys, un tată de 40 de ani care își crește singur copilul a fugit din Harkov, o altă zonă lovită puternic de bombele rusești după ce a locuit în pivnița casei sale timp de o lună. El își crește singur fiul după ce soția sa a murit cu un an și jumătate în urmă.

Denys, refugiat din Ucraina: A fost prea periculos să ieșim, deoarece bombele cădeau în mod continuu. Bineînțeles că a fost foarte greu însă, într-un fel, ne-am simțit protejați.

Wendy Griffith: Deși a ajuns la cortul organizației Operation Blessing înfrigurat, în haine ude și înfometat, Denys a plecat sătul și în haine uscate, datorită unui palton nou primit și a unei valize noi în care să își pună lucrurile. Și acel copil care plângea a fost adormit zâmbind și mulțumit după ce a fost îngrijit de un voluntar al organizației Operation Blessing. După ce toți cei trei fii ai săi au început să aibă coșmaruri din cauza sunetelor războiului, Marina, tot din estul Ucrainei, a decis să fugă și ea, lăsând în urmă un fiu mai mare și pe soțul ei, care apără țara. Marina, de ce ai părăsit orașul tău?

Marina, refugiată din Ucraina: Rușii ne-au bombardat. E război. A fost cu adevărat groaznic.

Wendy Griffith: Știi unde vei sta în seara aceasta?

Marina: Nu știm unde vom sta, dar ne bazăm pe voluntari ca să ne ajute. Acum nu vrem să ne întoarcem în Ucraina.

Wendy Griffith: Oksana, Denys și Marina s-au bucurat când ne-am rugat pentru ei și au fost mulțumitori pentru că o organizație ca Operation Blessing i-a ajutat la nevoie.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 931, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.