Sportul leagă evreii din întreaga lume cu Israelul, la Jocurile Macabeilor

Adaugat la :  1.08.2022

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Săptămâna trecută am prezentat deschiderea Jocurilor Macabeilor de aici, din Israel. Mii de atleți evrei din toată lumea iau parte la acest eveniment internațional de anvergură. După cum ne relatează corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, scopul acestor jocuri este unul mai amplu, acela de a uni cu Israelul evreii din toată lumea.

Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu: Cunoscut și ca Olimpiada Evreiască, Jocurile Macabeilor sunt al treilea eveniment ca importanță în lumea sportivă și are loc tot la patru ani în Israel.

Roy Hessing, șeful executiv de la Jocurile Macabeilor: De fapt este o competiție pentru toți evreii din lume și toți israelienii. Nu trebuie să fii neapărat evreu, este deschis pentru toți cetățenii israelieni. Avem 10 000 de participanți care sosesc din 63 de țări. Julie Stahl: Atleții se întrec în zeci de evenimente sportive în 80 de locuri din Israel. Toate competițiile de înot au loc aici, la Institutul Wingate din Netanya. Având părinți ucraineni, înotătoarea israeliană Anastasia Gorbenko a câștigat medalia de aur la categoria 200 de metri individual mixt.

Anastasia Gorbenko, câștigătoare israeliană a medaliei de aur: Cred că această competiție este foarte specială, fiindcă sunt atât de mulți din toată lumea și ajungi să cunoști foarte mulți oameni ! Cred că este special și fiindcă nu mai are loc într-o altă țară și nicio altă religie nu mai are ceva atât de special ca Jocurile Macabeilor.

Julie Stahl: Campion la polo de apă, Roy Hessing, șeful executiv de la Jocurile Macabeilor, spune că jocurile unesc cu Israelul evreii din întreaga lume și viceversa. Roy Hessing: Dintr-odată poți vedea atât de mulți evrei din întreaga lume care vin să sărbătorească în Israel și să încheie legături de prietenie dar afaceri. Este important. Julie Stahl: Pentru mulți dintre atleți și părinții lor, este pentru prima dată când se află în Israel, cum este cazul lui Toby Barnett de 17 ani din Maryland. El a câștigat aur la categoria 200 de metri individual mixt.

Toby Barnett, câștigătorul medaliei de aur din SUA: Este o experiență uimitoare. Înainte de jocuri, am putut explora o bună parte din Israel, Masada, Marea Moartă, a fost foarte distractiv.

Francine Barnett, mama lui Toby: Suntem atât de mândri de el și de dedicarea lui pentru înot ! A muncit din greu și ne bucurăm să vedem că își îndeplinește obiectivele aici. A mai câștigat și la 400 de metri individual mixt în seara precedentă, așa că două medalii de aur este extraordinar. Suntem mândri de el ca persoană !

Tony Barnett, tataăl lui Toby: Suntem foarte bucuroși să fim aici cu el ! Este ceva foarte special !

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 437, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.