Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

SUA a adoptat o rezolutie prin care condamna rasismul si bigotismul

Adaugat la :  14.03.2019

Camera Reprezentantilor din SUA a adoptat o rezolutie prin care condamna rasismul si bigotismul. A fost o tentativa a democratilor de a scapa de acuzatiile de antisemitism din cauza remarcilor controversate despre evreii din Israel a lui Ilhan Omar, recent aleasa in Congresul SUA. Tinerii democrati lauda initiativa de a condamna toate soiurile de bigotism din America.

Criticii spun insa ca a esuat in a ataca problema fatisa a antisemitismului in cadrul partidului democrat.

La inceput era vorba de o rezolutie care sa condamne antisemitismul, dar care s-a transformat intr-un document de sapte pagini care condamna bigotismul anti-musulman si alte comportamente stricate.

Totul a inceput cand Ilhan Omar, recent aleasa in Congres si una dintre cele doua membre musulmane din Camera Reprezentantilor, a sugerat ca legislatorii care sustin Israelul jura credinta unei natiuni straine. Aceasta afirmatie i-a ofensat foarte tare pe legislatori: „Avem aceasta dezbatere din cauza limbajului uneia dintre colegele noastre, care sugereaza ca evreii ca mine, care servesc in congresul american, si tatal meu, care a obtinut o medalie Inima purpurie in lupta cu nazistii, nu am fi americani loiali. De ce nu suntem in stare sa condamnam pur si simplu antisemitismul?”

Iata o intrebare pusa cu ardoare de membri din ambele tabere: „Suntem aici din pricina unei remarci antisemite si pentru a condamna antisemitismul, insa aceasta rezolutie care s-a schimbat intr-un singur ceas, iata ca acum condamna orice.”

Impreuna cu retorica anti-musulmana, rezolutia condamna atacurile din trecut ale albilor extremisti asupra americanilor africani, bigotismul impotriva hispanicilor, amerindienilor, americanilor asiatici, locuitorilor din insulele din Pacific si alte popoare de culoare, evrei, musulmani, hindusi, sikhsi, membri ai comunitatii LGBT si a imigrantilor.

„Nu am inclus mormonii, wiccanii, martorii lui Iehova si oamenii cu dizabilitati care sunt deseori discriminati si au parte de ura.”

Unii membri au fost furiosi ca Omar nu a fost numita printre initiatorii rezolutiei. Vorbitorul, dna Pelosi, a facut presiuni ca ea sa nu apara intre autori: „Iata o rezolutie care ar ataca aceste forme de ura, dar care nu mentioneaza numele ei, fiindca nu e despre ea, ci despre aceste forme de ura.”

Dezbaterea a avut loc in timp ce sustinerea americanilor pentru Israel e in declin.

Cand au fost intrebati despre conflictul dintre israelieni si palestinieni, un nou sondaj Gallop a aratat ca 59% dintre americani spun ca simpatizeaza Israelul, pe cand in 2018 erau 64%.

Dezbinarea dintre democrati in ce priveste sustinerea Israelului posibil va avea implicatii politice in 2020, in timp ce partidul lucreaza sa recastige democratii moderati care au votat pentru Trump in 2016.


Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 269 - martie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.