Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

SUA isi intareste pozitia impotriva Iranului

Adaugat la :  11.10.2018
Vizualizari :  66
+ Add To

Intre timp, SUA isi intareste pozitia impotriva Iranului. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, spune ca SUA se retrage dintr-un armistitiu semnat in 1955 cu Iranul, care reglementa comertul si diplomatia cu un adversar strain.

Corespondentul pe teme de securitate nationala, Erik Rosales, ne aduce detalii despre tensiunile crescande dintre SUA si Iran.

Secretarul de stat Mike Pompeo n-a avut nicio retinere cand a spus ca se fac demersuri pentru retragerea din Tratatul de prietenie din 1955, care trebuia facuta acum 39 de ani: „Iranul incearca sa incalce drepturile suverane ale SUA de a lua masurile necesare pentru protejarea sigurantei noastre nationale, iar Iranul abuzeaza de Tribunalul International pentru scopuri politice si de propaganda.”

Anuntul lui Pompeo a venit dupa ce Tribunalul International a dispus ca SUA sa ridice unele sanctiuni care afecteaza importurile de bunuri si produse umanitare din Iran. Cateva ore mai tarziu, consilierul national pe teme de securitate, John Bolton, a anuntat ca SUA se retrage dintr-un alt tratat cu Iranul, incheiat inaintea curtii ONU, despre care Bolton spune ca e incompetenta: „Ei inchid usi care n-ar trebui deschise pentru a politiza abuzul, fapt ce l-am vazut in mod repetat la Tribunalul International.” Pompeo spune ca SUA va continua sa le ofere asistenta umanitara refugiatilor iranieni, dar a remarcat ca Iranul continua sa-si indrepte finantele spre terorism: „Alegerile care se fac astazi in Iran pentru a folosi banii in a instiga la terorism in toata lumea, in a trimite rachete balistice in aeroporturi din Orientul Mijlociu, de a inarma grupari militante din Irak, Siria si Liban, iata pe ce risipesc dolarii cei din conducerea Iranului!”

E un razboi al cuvintelor acum. A fost o miscare inteleapta. SUA n-ar trebui sa permita ca nimic sa diminueze forta sanctiunilor lor.

Expertii in politica din Iran spun ca aceasta e doar o alta strategie de joc diplomatica a Iranului, care se foloseste de un armistitiu din 1950 pentru a izola SUA: „Daca Iranul ar fi respectat jumatate din acordurile semnate inainte de revolutie cu SUA si comunitatea internationala, tara lor ar arata mult mai bine azi.”

Pompeo spunea ca e clar ca Iranul e ingrijorat de presiunile puse de Statele Unite. Presedintele Trump a dat un termen pe 4 noiembrie pentru a impune noi sanctiuni, inclusiv sanctiuni pentru toate vanzarile de petrol.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 249 - octombrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.