Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

SUA si-a retras trupele din Siria. Care sunt consecintele?

Adaugat la :  11.01.2019
Vizualizari :  4
+ Add To

General-locotenentul Jerry Boykin a fost unul dintre membrii fondatori ai fortelor Delta din cadrul armatei americane si a ajuns sa comande aceste trupe de elita.

Reporterul CBN Charlene Aaron l-a intervievat recent pe Boykin, legat de decizia presedintelui Trump de a retrage trupele americane din Siria.

Charlene Aaron: Domnule general Boykin, este o vreme grea pentru sirieni si acum, ca presedintele a decis retragerea trupelor, care sunt riscurile implicate?

Jerry Boykin: Se risca mult aici, intai de toate, fiindca aceasta face Israelul vulnerabil. Fara trupele americane, Iranul practic are cale libera sa aprovizioneze Hezbollah cu armament. Sa nu uitam de kurzi, yaziditi si de crestini, cei din nord-estul Siriei. Toti acestia sunt lasati in urma, impreuna cu arabii sunniti. Ei vor fi foarte vulnerabili la atacuri din partea guvernului Assad, din partea turcilor, in cazul kurzilor, si din partea gruparilor islamice de acolo. Trebuie sa ne reamintim ca multi dintre crestinii din nord-estul Siriei sunt fosti musulmani. Cu alte cuvinte, s-au convertit de la islam la crestinism si din aceasta cauza au trebuit sa fuga din satele unde locuiau. Cu totii stau adunati acolo si poate avea loc chiar un genocid al kurzilor si crestinilor din zona, daca nu impunem masuri de a-i proteja.

Charlene Aaron: Incredibil! Dvs. sunteti si directorul executiv al organizatiei Family Research Council si ati scris despre starea crestinilor sirieni. Ati mentionat nume de crestini pe site-ul dvs. Care e marea ingrijorare a lor si a altor minoritati religioase in acest moment?

Jerry Boykin: Cea mai mare problema pentru crestini e fie guvernul Assad, fie gruparile islamice care vor sa puna mana pe acele tinuturi si care mai cred ca, implinind poruncile din Coran, vor fi bine vazuti de Allah. Porunca e sa-i ucida pe necredinciosi. Asadar, iata ca sunt vulnerabili in fata guvernului si a gruparilor islamiste, cel putin, dar, fiind aproape de granita, ar putea fi si tinta atacurilor turcilor, care ii vizeaza in primul rand pe kurzi.

Charlene Aaron: Kurzii au fost aliatii nostri. Oare ce va fi cu ei?

Jerry Boykin: Asa este, bine ati spus, kurzii au fost aliatii nostri. Ca sa intelegem, trebuie sa ne intoarcem la primul razboi din Golf, care s-a incheiat in 1991. Dupa aceea, i-am lasat pe kurzi in nordul Irakului si n-am facut nimic pentru a-i ajuta. I-am lasat fara niciun mijloc de a se apara, fara sustinere militara de vreun fel. Saddam Hussein a ucis peste 30 000 dintre ei. Apoi, din nou i-am lasat acum sapte ani, cand ne-am retras din Irak. Tot asa, i-am lasat cu ochii in soare, fara niciun echipament militar. De fiecare data cand incercam sa-i ajutam, noi trimitem prin intermediul guvernului de la Bagdad, asa ca ajutoarele nu mai ajung la ei, ci la iranieni sau la militiile siite din Irak, iar la kurzi nu ajunge nimic. Iata cum s-au luptat ei impotriva gruparilor islamiste precum SI, dar si impotriva militantilor siiti, de sapte ani, de cand am plecat din Irak. Au avut parte de prea putina sustinere din partea SUA, iar ajutorul care a ajuns, totusi, la ei, a ajuns, in cea mai mare parte, prin organizatii private.

Charlene Aaron: Se mai vorbeste si despre retragerea trupelor din Afganistan. Care este opinia dvs.?

Jerry Boykin: Sunt gata sa retrag trupele din Afganistan si ceea ce nu stim e ce spun rapoartele serviciilor despre insurgentele talibanilor. Trebuie facut un calcul avand in vedere vulnerabilitatea noastra daca ne retragem sau daca ramanem. Cred ca, cu cat ne retragem mai repede de acolo, cu atat mai bine, dar trebuie s-o facem intr-un mod potrivit, nu cum a facut-o Barack Obama acum sapte ani.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 260 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Dupa ce ciclonul Fani a lovit coasta Indiei luna trecuta, omorand cel putin 16 oameni, organizatia caritabila pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 418

In timp ce tulburarile politice continua sa provoace diviziuni pe tot teritoriul Marii Britanii, mii de crestini s-au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cu 15 ani in urma, la Bistrita s-au pus bazele unui proiect de suflet prin care s-au ridicat aproape 60 de case...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 135

Crestinii sunt chemati sa raspandeasca Evanghelia si sa slujeasca oamenilor, la fel cum a facut-o Domnul Isus Hristos....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Datorita copiilor care vin la biserica, Dumnezeu va schimba viata locuitorilor din satul Serinane. Oamenii din acest...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Buna dimineata! Sunt doctorul Brian. Va rog sa-mi acordati un moment si sa va alaturati mie in rugaciune inainte de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Recent, in Washington, D.C. nu a mai fost nicio separare intre Biserica si stat. Intreaga Biblie a fost expusa. Insa,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 225

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.