Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Supravegherea creștinilor ia amploare în China Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  14.09.2020

China a urcat pe locul 23, de pe 43, în lista organizației World Watch în acest an. Recent, David Curry a vizitat China pentru a investiga nivelul supravegherii și al persecuției și pentru a vorbi personal cu creștini din China. Recent, organizația Open Doors a publicat acest video. Urmăriți-l.

David Curry, președintele organizației Open Doors: Sunt supravegheat. China deține o tehnologie sofisticată fără precedent pentru a-și monitoriza populația. Simt că acești ochi mă acuză non-stop. Unde mergi? Ce faci? Ce spui? Cui i te închini? În China, evenimentele din ultimii cinci ani sunt de neconceput. Pastorii sunt arestați dacă nu permit instalarea camerelor de supraveghere în biserici. Autoritățile pot închide biserici oricând. Presiunea crește.

Femeie: Poți să fii creștin, dar dacă te închini într-o locație care nu a fost înregistrată sau nu a fost aprobată, atunci acea întrunire este ilegală. Creșterea persecuției în China pune la încercare Biserica. Îmi aduc aminte, acum vreo cinci ani, că am auzit că guvernul chinez a dărâmat crucile de pe acoperișurile bisericilor.

David Curry: Persecuția în China nu este asemănătoare cu cea de acum 30 de ani. Pastorii nu sunt încarcerați timp de mai multe decenii. Ei nu sunt bătuți și luați din biserici. În prezent, are loc o persecuție sofisticată și subtilă. Se pune presiune pe libertatea Bisericii din China.

Femeie: Am un prieten. E un pastor tânăr care conduce o biserică. În ultimii cinci ani biserica a început să crească. La începutul acestui an, mi-a spus: „Dacă nu suntem de acord să ne înregistrăm la guvern, atunci biserica va deveni ilegală, iar oficilitățile vor veni azi. Te rog să continui să te rogi pentru noi.” La sfârșitul zilei, acest prieten mi-a spus: „Biserica a fost declarată ilegală.”

David Curry: În ciuda presiunii, în ciuda supravegherii, Dumnezeu lucrează în mod miraculos.

Femeie: Cunosc o biserică în centrul Chinei. Cu mulți ani în urmă, conducerii bisericii i s-a spus să înlăture crucea de pe biserică. Ei au spus: „Nu trebuie să ne împotrivim autorităților, ci ne punem pe genunchi și ne rugăm. Dumnezeu va lucra.” Până în ziua de azi, crucea a rămas pe acoperișul bisercii.

David Curry: Creștinii din China se încred în Dumnezeu în mijlocul presiunii și se roagă ca El să folosească persecuția ca să-Și purifice poporul.

Femeie: Reacția majorității este încurajatoare deoarece poți vedea cum credința ta se manifestă prin Dumnezeu sau prin altceva.

David Curry: Rugăciunea îi încurajează pe credincioși?

Femeie: Da, deoarece credința este de o importanță crucială.

David Curry: Responsabilitatea noastră este aceea de a-i asigura pe frații și pe surorile noastre că nu sunt singuri. China se află pe locul 23 pe lista organizației World Watch din 2020, însă credincioșii din China fac parte din Biserica noastră, din familia noastră.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 810 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.