Taifunul Vongfong a lovit Filipinele Reportaj Mapamond Creștin

Adaugat la :  4.06.2020

În Filipine, mii de oameni au rămas fără acoperiș după ce un taifun a lovit orașele din est. În ciuda amenințărilor din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, echipa de inervenție de la Operation Blessing se află la fața locului pentru a ajuta victimele. Lucille Talusan de la CBN vine cu detalii.

Lucille Talusan: Maribell Varasa fost copleșită de moartea tragică a soțului ei, care a încercat să salveze familia după ce a lovit taifunul.

Maribell Varas: Soțul meu s-a temut că vântul puternic va doborî acoperișul adăpostului nostru. Astfel, el a spart geamul pentru ca noi să putem ieși, însă o bucată de sticlă i-a tăiat o arteră de la braț. A pierdut mult sânge și a murit.

Lucille Talusan: Maribell a spus că oamenii au încercat să ajute, dar a fost prea târziu. Acum își face griji pentru viitorul lor.

Maribell Varas: Mi-am pierdut soțul, am pierdut casa noastră. Nu știu cum îmi voi susține cei cinci copii. Trebuie să am grijă de ei, mai ales de bebelușul meu de două luni.

Lucille Talusan: O altă victimă este Angel Gaza de nouă ani, care a spus că s-a temut de rafalele de vânt, dar a rămas puternică pentru surorile ei mai mici.

Angel Gaza: Charlotte plângea deoarece s-a speriat. Astfel, am acoperit-o cu o pătură.

Lucille Talusan: Tatăl lor le-a lăsat la adăpostul improvizat, iar el încerca să salveze casa în timpul furtunii. A avea grijă de surorile ei mai mici este o experiență cunoscută de Angel în vârstă de nouă ani. Fetele au fost abandonate de mama lor, astfel ea a preluat acel rol, iar tatăl lor lucrează într-un alt oraș.

Angel Gaza: Am grijă de surorile mele mai mici. Le fac baie și gătesc pentru ele, ca să nu le fie foame.

Rolan Gaza: Nu am de ales, deoarece trebuie să găsesc de lucru ca să câștig bani pentru a cumpăra mâncare. Acum avem mai multe probelme, deoarece casa noastră a fost distrusă de taifun.

Lucille Talusan: Echipa de intervenție de la Operation Blessing trebuie să respecte protocoalele stricte legate de carantină pentru a putea trece de punctele de control în timp ce se îndreaptă spre zonele lovite de taifunul Vongfong. Însă această echipă nu a putut fi oprită nici măcar de probabilitatea de a fi infectată de noul coronavirus în încercarea de a ajuta victimele taifunului. Echipa a distribuit pachete cu mâncare, orez, conserve, cafea și alte bunuri la mai bine de 1.200 de familii afectate de taifun. Maribell Varas a fost printre ei. Fața ei s-a înseninat după ce a primit pachetul cu mâncare și o rugăciune din partea echipei.

Maribell Varas: Vă mulțumesc! Ajutorul vostru înseamnă mult pentru noi. Sper că veți putea ajuta mai mulți nevoiași.

Lucille Talusan: Pe lângă ciocolata de care s-a bucurat Angel, familia ei a primit și un pachet cu mâncare de la Operation Blessing. Pastorul echipei l-a consiliat pe tatăl lor și s-a rugat pentru el. Potrivit Operation Blessing din Filipine, ei vor construi case atât penru Maribell, cât și pentru Angel. Echipa Operation Blessing a fost profund impresionată când Angel și-a exprimat mulțumirea printr-o rugăciune rostită din inimă.

Angel Gaza: Tată Isuse, mă voi îngriji de surioarele mele. Le voi da de mâncare. Voi învăța bine. Ajută-ne! Îți mulțumim frumos, Tată, Isuse.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 829, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.