Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Tel-Aviv, centrul economic si tehnologic al Israelului, implineste profetia biblica

Adaugat la :  5.06.2019
Vizualizari :  0
+ Add To

Scott, stam aici si vedem un oras minunat. In urma cu putin peste 100 de ani, aici erau dune de nisip. E nemaipomenit ! Se construieste aici chiar in timp ce vorbim si acest oras e in topul celor mai tehnologizate din lume. Lucrurile care se fac aici sunt uimitoare.

Cum spuneai, aici erau dune de nisip. Vorbeam cu oamenii pe strada si contrastul dintre acest oras si Ierusalim e ca ele sunt cam la 100 de ani diferenta. E incredibil ! Totusi, putem vedea cum profetia se implineste aici, in Tel Aviv, si la Ierusalim si iata, avem un reportaj cu Scott in legatura cu modul in care ce vedem noi aici implineste cuvintele profetilor din vechime.

Situat pe malurile Mediteranei, Tel Aviv ar putea fi descris ca fiind New York-ul Israelului si, in doar 100 de ani, a ajuns in topul oraselor generatoare de start-up-uri in lume. Tel Aviv a luat fiinta in 1909, e un oras tanar. Prin 1909, aici era mult nisip. Care a fost viziunea fondatorilor ?

Viziunea era sa se infiinteze aici un oras evreiesc modern, in care sa se vorbeasca ebraica, un fundament pentru viata evreiasca. Era ideea unui loc unde visurile, sperantele, profetiile despre noi si visurile evreilor din lume sa devina realitate. Cel mai uimitor e ca poporul evreu continua sa aiba acelasi vis indiferent unde se afla, de-a lungul secolelor: La anul in Ierusalim !

Isaac Dror este directorul programului de educatie de la Sala Independentei, locul unde David Ben Gurion a declarat statalitatea Israelului si unde parintii fondatori au semnat declaratia de independenta.

Ne aflam chiar aici, in fata Salii Independentei. E un loc semnificativ, adevarat ?

E un loc foarte important, locul unde s-a nascut Israelul, dar si locul unde a luat fiinta Tel Aviv. Aici a fost casa fondatorului orasului Tel Aviv, a fost si primul muzeu de arta din oras.

In cartea lui Ezechiel, aflam ca el a locuit intr-un loc numit Tel-Abib, un mic oras evreiesc din Babilon, o comunitate restransa de evrei exilati, aflat in desertul Irakului. In 1950, Tel Aviv si Jaffa s-au unit pentru a forma Tel Aviv-Jaffa. Aici, la Iafo, Iona s-a imbarcat pe o corabie pentru a fugi din fata Domnului si a ajuns in burta unei balene.

Fondatorii Israelului aveau sentimentul ca implinesc profetia. In mijlocul acestui oras secular, inconjurat de macarale de constructie, un singur monument spune totul. Acest text e din Ieremia, si spune: Te voi aseza din nou si vei fi asezata din nou, fecioara a lui Israel. Acesta a fost motto-ul fondatorilor orasului Tel Aviv. In timp ce noi stam aici, profetia se implineste chiar sub ochii nostri. E pentru prima data dupa 2 000 de ani cand poporul evreu construieste pe pamant evreiesc si vorbeste ebraica, avand Biblia in mana, in tara Israel.

Astazi, Tel Aviv e cunoscut ca Sillicon Valley (regiune unde sunt centralizate multe companii de tehnologie de top, in SUA, n.red.). Exista peste 700 de companii start-up concentrate in acest oras. Exista un capital de risc investit in Israel, cel mai ridicat pe cap de locuitor din lume care, impreuna cu cultura Israelului si circumstantele sale, au facut din Tel Aviv ceea ce este azi, al doilea Silicon Valley din lume. M-am intalnit cu profesorul Ben-Shachar si l-am intrebat despre viitorul orasului Tel Aviv.

Cred ca va creste enorm, dat fiind numarul de companii hi-tech si inovatiile de aici, care sunt esentiale pentru a face lumea un loc mai bun. Mai multa cercetare si mai multa finantare va fi in acest oras, in speranta ca vom avea un viitor mai bun, nu doar pentru poporul evreu, ci si pentru crestini, musulmani, budisti si altii din intreaga lume.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 280 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 106

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 31

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai intunecate zile din istoria Chinei. La Washington, sute de oameni s-au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sa mergem in Israel. Zeci de protestatari au atacat recent credinciosi mesianici care erau in drum spre un concert de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.