Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Tel-Aviv, centrul economic si tehnologic al Israelului, implineste profetia biblica

Adaugat la :  5.06.2019

Scott, stam aici si vedem un oras minunat. In urma cu putin peste 100 de ani, aici erau dune de nisip. E nemaipomenit ! Se construieste aici chiar in timp ce vorbim si acest oras e in topul celor mai tehnologizate din lume. Lucrurile care se fac aici sunt uimitoare.

Cum spuneai, aici erau dune de nisip. Vorbeam cu oamenii pe strada si contrastul dintre acest oras si Ierusalim e ca ele sunt cam la 100 de ani diferenta. E incredibil ! Totusi, putem vedea cum profetia se implineste aici, in Tel Aviv, si la Ierusalim si iata, avem un reportaj cu Scott in legatura cu modul in care ce vedem noi aici implineste cuvintele profetilor din vechime.

Situat pe malurile Mediteranei, Tel Aviv ar putea fi descris ca fiind New York-ul Israelului si, in doar 100 de ani, a ajuns in topul oraselor generatoare de start-up-uri in lume. Tel Aviv a luat fiinta in 1909, e un oras tanar. Prin 1909, aici era mult nisip. Care a fost viziunea fondatorilor ?

Viziunea era sa se infiinteze aici un oras evreiesc modern, in care sa se vorbeasca ebraica, un fundament pentru viata evreiasca. Era ideea unui loc unde visurile, sperantele, profetiile despre noi si visurile evreilor din lume sa devina realitate. Cel mai uimitor e ca poporul evreu continua sa aiba acelasi vis indiferent unde se afla, de-a lungul secolelor: La anul in Ierusalim !

Isaac Dror este directorul programului de educatie de la Sala Independentei, locul unde David Ben Gurion a declarat statalitatea Israelului si unde parintii fondatori au semnat declaratia de independenta.

Ne aflam chiar aici, in fata Salii Independentei. E un loc semnificativ, adevarat ?

E un loc foarte important, locul unde s-a nascut Israelul, dar si locul unde a luat fiinta Tel Aviv. Aici a fost casa fondatorului orasului Tel Aviv, a fost si primul muzeu de arta din oras.

In cartea lui Ezechiel, aflam ca el a locuit intr-un loc numit Tel-Abib, un mic oras evreiesc din Babilon, o comunitate restransa de evrei exilati, aflat in desertul Irakului. In 1950, Tel Aviv si Jaffa s-au unit pentru a forma Tel Aviv-Jaffa. Aici, la Iafo, Iona s-a imbarcat pe o corabie pentru a fugi din fata Domnului si a ajuns in burta unei balene.

Fondatorii Israelului aveau sentimentul ca implinesc profetia. In mijlocul acestui oras secular, inconjurat de macarale de constructie, un singur monument spune totul. Acest text e din Ieremia, si spune: Te voi aseza din nou si vei fi asezata din nou, fecioara a lui Israel. Acesta a fost motto-ul fondatorilor orasului Tel Aviv. In timp ce noi stam aici, profetia se implineste chiar sub ochii nostri. E pentru prima data dupa 2 000 de ani cand poporul evreu construieste pe pamant evreiesc si vorbeste ebraica, avand Biblia in mana, in tara Israel.

Astazi, Tel Aviv e cunoscut ca Sillicon Valley (regiune unde sunt centralizate multe companii de tehnologie de top, in SUA, n.red.). Exista peste 700 de companii start-up concentrate in acest oras. Exista un capital de risc investit in Israel, cel mai ridicat pe cap de locuitor din lume care, impreuna cu cultura Israelului si circumstantele sale, au facut din Tel Aviv ceea ce este azi, al doilea Silicon Valley din lume. M-am intalnit cu profesorul Ben-Shachar si l-am intrebat despre viitorul orasului Tel Aviv.

Cred ca va creste enorm, dat fiind numarul de companii hi-tech si inovatiile de aici, care sunt esentiale pentru a face lumea un loc mai bun. Mai multa cercetare si mai multa finantare va fi in acest oras, in speranta ca vom avea un viitor mai bun, nu doar pentru poporul evreu, ci si pentru crestini, musulmani, budisti si altii din intreaga lume.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 280 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.