Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Tensiunile dintre Iran si SUA se amplifica

Adaugat la :  13.09.2018
Vizualizari :  2
+ Add To

Tensiunile dintre Iran si SUA se amplifica, ceea ce ar putea duce la o posibila confruntare. Cel mai recent, presedintele Iranului a numit sanctiunile americane asupra industriei petroliere ca fiind prima linie a conflictului.

Presedintele Trump spune ca Iranul e la colt: „Daca ne uitam in urma, cu o zi inainte sa intru in functie, toata lumea spunea ca era doar o chestiune de timp pana ce Iranul va prelua controlul in Orientul Mijlociu. Acum, se gandesc cum sa supravietuiasca.”

De luni bune, protestatarii de pe strazile din Teheran si din alte orase au sfidat regimul. Ei dau vina pe lideri pentru economia care se prabuseste fiindca ei cheltuiesc bogatiile Iranului pe razboaie pe care le poarta in Orientul Mijlociu. Moneda Iranului e in cadere libera si a atins cel mai jos nivel inregistrat.

„Nu mai e nicio speranta ca situatia se va schimba. Pana acum n-am vazut nicio initiativa si nicio solutie practica din partea guvernului pentru rezolvarea problemei.”

Aceasta e insa parte din planul administratiei americane: „Daca inteleg bine logica din spate, aceste sanctiuni au menirea sa produca nemultumiri publice, care sa puna presiune pe regim, ca acesta sa se gandeasca de doua ori daca poate sa mentina campaniile la distanta duse in regiune.” a spus Jonathan Spyer.

SUA a pus paie pe foc cand s-a retras din acordul nuclear iranian, reimpunand sanctiuni si altele ce vor urma. Ne amintim ca in noiembrie intra in vigoare sanctiunile pentru industria petroliera din Iran, cu scopul de a opri exportul de petrol si aceasta va fi o noua lovitura majora. Acesta e doar inceputul presiunii vestice asupra Iranului.

Presedintele Rouhani al Iranului le promite americanilor ca va continua sa-i sfideze: „Vom continua prin orice mijloace sa producem si sa exportam petrolul nostru. Motivul petrolului e in prima linie a confruntarii.”

Iranul a mai amenintat ca ar putea bloca accesul in stramtoarea Hormuz, prin care trece mare parte a transportului petrolier din lume.

Un alt front e cel al atacurilor aeriene israeliene asupra prezentei militare iraniene in crestere pe teritoriul Siriei.

Armata israeliana spune ca a atins peste 200 de tinte iraniene in ultimii doi ani. Exista mai multe unelte prin care se poate pune presiune pe regimul de la Teheran, fie economice, politice sau militare, si cred ca in lunile ce vin vom asista la utilizarea sanctiunilor in aceste domenii si a aplicarii lor in mod coordonat, pentru a opri avansul Iranului in regiune.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Recent, in Washington, D.C. nu a mai fost nicio separare intre Biserica si stat. Intreaga Biblie a fost expusa. Insa,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 225

O echipa de crestini rusi a mers in zonele indepartate ale Mongoliei cu Evanghelia. Mongolia este cunoscuta ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum 44 de ani, fortele armate ale Vietnamului de Nord au ocupat teritoriul vecinilor lor din sud. Multi au decis sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

In 1975, Vinh Chung si familia sa au reusit sa paraseasca Vietnamul si sa fuga de asaltul comunistilor pe o barca....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 30

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 470

Lucrarea de media crestina Alfa Omega TV a fost fondata in anul 1994 si are o larga deschidere interconfesionala. Inca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 428

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.