Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru pace. Află de ce Știre Jerusalem DateLine 345

Adaugat la :  17.09.2020

Înainte de impunerea carantinei, premierul israelian Netanyahu va merge la Washington pentru a semna un acord oficial de normalizare a relațiilor cu Emiratele Arabe Unite și unele surse spun că și cu Bahrain.

Deși lumea este entuziasmată de reușită, se pare că alte state arabe așteaptă mai degrabă rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie înainte să acționeze. Un concert în aer liber din orașul Beer Șeba din sudul Israelului a început cu o surpriză.

Doron Salomon, dirijor, Israel Sinfonietta: Vom începe prin a intona două imnuri, primul imnul Israelului și apoi al Emiratelor Arabe Unite, cu care vom semna un tratat de pace.

Lucrurile par să prindă contur. Un fotomodel israelian a călătorit la Dubai pentru o ședință de modă împreună cu un fotomodel din Dubai, iar directorul celei mai mari bănci din Israel a condus o delegație de afaceri în Emiratele Arabe Unite.

Dev Kotler, director executiv al băncii Hapoalim: Am primit reacții pozitive din partea tuturor membrilor comunității pe care i-am întâlnit, ceea ce este o surpriză foarte plăcută.

Toate acestea indică primirea călduroasă a acestui acord istoric din partea Israelului. Premierul Netanyahu va semna normalizarea relațiilor cu EAU pe 15 septembrie la Washington, încununând ani lungi de muncă asiduă.

Beniamin Netanyahu, premier israelian: Am adus pace cu noi. Pace pentru pace ! Aceasta marchează începutul unei noi ere dintre Israel și statele arabe. Mă aștept că și mai multe țări se vor alătura acestui cerc de pace.

Zvi Mazel, ambasador, Centrul israelian pentru afaceri publice: Acest lucru întărește Israelul și națiunile arabe moderate, pragmatice, în lupta contra taberei musulmane radicale reprezentate de Turcia și Iran. Aceste două țări și tabăra lor islamică radicală credeau că, dacă ei luptă împotriva Israelului, toate celelalte națiuni arabe vor fi de partea lor.

Nu a fost așa, după cum remarca ambasadorul israelian Zvi Mazel, Liga Arabă refuzând să susțină o rezoluție palestiniană și a condamnat acordul. Mazel a activat cândva ca ambasador în Egipt, prima națiune arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul, în urmă cu peste 40 de ani.

Zvi Mazel: Colaborăm mai ales la nivel de informații, de securitate, dar nu avem relații normalizate.

Acum Egiptul stă și privește cum Emiratele beneficiază în plan economic, tehnologic și în alte moduri datorită Israelului.

Zvi Mazel: Egiptul, din câte înțeleg, deși nu o spun deschis, regretă că nu au normalizat relațiile cu noi și că nu au beneficiat de posibilitățile care ar fi rezultat de aici.

Unul din beneficii pentru președintele Trump este că va fi nominalizat pentru premiul Nobel pentru Pace, datorită medierii acordului care a adus deja roade. Arabia Saudită și Bahrain și-au deschis spațiile aeriene pentru zborurile israeliene, Serbia vrea să își mute ambasada la Ierusalim, iar Kosovo și Israelul și-au anunțat recunoașterea reciprocă.

Zvi Mazel: Este un succes absolut.

Totuși, Mazel mai spunea pentru Știrile CBN că sunt și alții din Orientul Mijlociu care așteaptă să vadă cum vor decurge alegerile din SUA din noiembrie.

Zvi Mazel: Le-ar plăcea să vadă că președintele Trump este reales și continuă cu politicile sale, ca să poată fi în siguranță dacă vor normaliza relațiile cu Israelul.

Mai este un alt jucător-cheie...

Zvi Mazel: Arabia Saudită, care se află în Peninsula Arabiei, locul unde s-a născut islamul în urmă cu 1 400 de ani, ar vrea să aibă relații deschise cu Israelul, dar mai așteaptă să vadă ce se întâmplă.

Mazel spune că deși e surprins că EAU a acționat acum, el vede asta ca pe un mare pas înainte pentru toată lumea.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 345, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.