Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Trump nu mai finanteaza UNRWA - Agentia ONU pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni

Adaugat la :  13.09.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

In ceea ce unii considera a fi o decizie istorica, administratia Trump a decis taierea oricarei finantari pentru UNRWA, agentia ONU pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni. Aceasta decizie atinge miezul conflictului dintre Israel si palestinieni. In Iordania au aparut proteste, iar in Gaza, liderii palestinieni condamna actiunea, numind-o o cale catre distrugere: „Ce face administratia americana? Vor sa schimbe si sa intervina in probleme care au un statut permanent aici. Ei submineaza fortele moderate din Palestina si Israel. Acele elemente prin care se poate obtine pacea intr-un mod pasnic, bazat pe o solutie a doua state, sunt distruse acum.”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a laudat decizia: „Statele Unite au facut un lucru foarte important oprind finantarea acestei agentii, UNRWA. SUA a inceput in sfarsit sa rezolve problema.”

„E o decizie istorica si, cred eu, una de mare curaj. Cred ca, pentru prima data, dupa zeci de ani, ne atingem de problemele de la radacina si sunt plin de speranta.” a spus autorul Adi Schwartz.

Una dintre aceste probleme implica dreptul la reintoarcere, ideea, inca din 1949, ca refugiatilor palestinieni si descendentilor lor trebuie sa li se permita reintoarcerea in Israel. Numarul acestora insa a crescut la cinci milioane.

„Cred ca presedintele Trump se ocupa de problema de la radacina, care nu vizeaza cat de mare va fi Israelul sau cate teritorii va mai trebui sa cedeze, ci daca Israelul va ramane sau nu pe teritoriul sau. Desigur ca Israelul vrea sa ramana, dar palestinienii, din nefericire, inca nu ne accepta.” a mai spus Schwartz.

Autorul Adi Schwartz spune ca dreptul la reintoarcere inseamna sfarsitul pentru Israel: „Acest drept inseamna ca un numar infinit de palestinieni pot, in mod legal si prin acord, sa intre si sa emigreze in Israel. Desigur ca dreptul la reintoarcere inseamna, de fapt, dreptul de a compromite statul Israel, de a-l nimici si de a-l transforma intr-un stat arab.”

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, incuviinteaza.

- Sunt aproape cinci milioane de musulmani arabi care spun ca n-aveti voie sa reveniti asupra situatiei, ca dreptul reintoarcerii n-are ce sa fie supus negocierilor, ca, odata ce a fost acceptat, ramane asa, iar dvs. intrebati cum ajungem la un numitor comun. Apare solutia celor doua state. Credeti ca dreptul reintoarcerii trebuie renegociat?

- Da, si cred ca situatia trebuie privita in context cu ceea ce se petrece in Siria, Venezuela si in alte parti ale lumii, sa privim la felul cum tratam refugiatii si la consecintele din viitor. Cu siguranta cred ca trebuie sa analizam dreptul reintoarcerii.

Intre timp, milioane de palestinieni zac in uitare.

Aceasta agentie, UNRWA, le ofera tabere pentru refugiati, locuinte, educatie si ingrijiri medicale, n-are nicio intentie sa-i ajute pe oameni sa-si creeze propria lor viata. Acesta e o veste rea pentru pace si pentru vietile lor. Cred ca palestinienii nu pot sa-si traiasca viata cat timp UNRWA e prezenta.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Un proiect rutier se desfasoara in Ierusalim, insa nu in scopul fluidizarii traficului rutier. Arheologii descopera...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In timp ce tensiunile dintre SUA si Iran continua sa creasca, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a exprimat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Poate veti fi surprinsi sa aflati ca biserica avand cea mai mare crestere din lume e cea din Iran, insa chiar asa stau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Arheologii sunt de parere ca au gasit locul precis unde David s-a ascuns de regele Saul. Haideti sa ne amintim putin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acum trei ani, arheologii care faceau sapaturi in Israel spuneau ca au sapat intr-un cimitir filistean pentru prima...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 10

O fetita de noua ani dintr-o familie budista se temea de duhuri. Dar, dupa ce a vizionat un episod din Cartea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

A crescut in mod alarmant numarul de atacuri impotriva bisericilor din Franta. Multi se preocupa pentru viitorul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 156

Un pastor chinez si familia sa vorbesc despre persecutia cu care s-au confruntat din partea guvernului chinez....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 115

Sute de femei si fete din comunitatea crestina din Pakistan au fost vandute in China ca sotii in ultimele luni. Tara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Papa Francisc a tinut un serviciu special pentru a chema oamenii la rugaciune pentru imigranti. Serviciul a fost tinut...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 38
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.