Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Turcia atacă yazidiții din Irak Jerusalem Dateline 333

Adaugat la :  26.06.2020

În Orientul Mijlociu, în urmă cu câteva zile, aviația turcă a bombardat Sinjar, capitala yazidiților.

Acum câțiva ani, acest popor a trecut printr-un genocid, provocat de SI.

Jennifer Wishon de la CBN a discutat despre această criză cu Nadine Maenza, un membru al comisiei SUA pentru libertate religioasă la nivel internațional.

Yazidiții care locuiesc în nordul Irakului au fost aproape distruși de SI în urmă cu șase ani, iar acum se tem să se întoarcă la casele lor din Sinjar din cauza agresiunii Turciei și a altora.

Comisarul american pentru libertatea religioasă la nivel internațional, Nadine Maenza, este aici pentru a ne ajuta să înțelegem câteva din dinamicile din regiune.

Duminică seara, Turcia a ordonat bombardamente aeriene asupra orașului Sinjar din Irak, într-o operațiune denumită gheară de vultur. Au fost peste 81 de bombardamente în această zonă din Sinjar, unde locuiesc yazidiții, care au fost victimele unui genocid în 2014. În aceeași săptămână în care au avut loc atacurile, yazidiții tocmai începeau să revină la Sinjar.

200 de familii au revenitcu câteva zile înainte de atacuri. Situația ne tulbură mult pe noiși pe mulți alții din întreaga lume. Momentul bombardamentelor esteunul suspect.

Turcia se afla de multă vreme în conflict cu PKK,partidul muncitoresc din Kurdistan, pe care îi consideră a fi teroriști și îi acuză că plănuiesc atacuri, spun ei, din Sinjar. Nu au cum să dovedească asta. Aici este prezent PKK. Dar cele 81 de bombardamente au fost efectuate într-o zonă atât de săracă și de disperată, încât s-au reîntors foarte puțini, iar cei care au revenit au văzut muntele Sinjar în flăcări.

Murat Ismil, un lider yazidit, ne-a spus că vreo 700 de familii locuiau în tabără pe muntele Sinjar, la doi kilometri de locul unde au căzut bombele. Așadar, din nou, viețile lor sunt în pericol și sunt traumatizați. Părea că nu voiau să lovească ținte anume, ci mai degrabă să aducă groază. Poate voiau să-i împiedice pe yazidiți să revină, sau să reitereze faptul că ei consideră PKK ca fiind un pericol și că merită asemenea bombardamente, chiar dacă ipoteza nu se potrivește cu realitatea de pe teren.

Am mai văzut astfel de acțiuni ale președintelui Erdogan din Turcia într-un efort de a distrage atenția celorlalți de la problemele interne care apar în Turcia. Mulți ne amintim când l-a arestat pe pastorul Andrew Brunson, pastorul american al unei biserici micuțe acuzat de spionaj.

În regiunea Kurdistan din nordul Irakului, în Doe Hawken, sunt peste 400 000 de oameni care locuiesc în tabere. Unii din ei au reușit să emigreze în alte țări. Reconstruirea abia a început, ei au mare nevoie de independență în Irak, să poată să aibă propriile forțe de securitate, să aibă primari și guvern propriu, așa cum au nevoie și creștinii de acolo. Au nevoie de asta pentru a putea avea o comunitate stabilă. SI a mers după ei și a răpit peste 6 000 de femei pentru sclavie sexuală, dintre care 3 000 încă lipsesc.

Turcia nu trebuie să ia ca țintă minorități religioase nici în Irak, nici în Siria și când o va face, va fi trasă la răspundere.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 333, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.