Turcia trebuie oprită

Adaugat la :  8.11.2019

Invazia turcilor în nord-estul Siriei a început pe 9 octombrie. Mulți cred că în prezent există un armistițiu între armata turcă, aliații săi jihadiști și Forțele Democrate Siriene și că totul e bine acum, dar oamenii de pe teren spun altceva. Pe front, un mic grup creștin de ajutor umanitar relatează că armistițiul e doar cu numele.

Dave Eubank, Free Burma Rangers: Azi au lovit puternic în zonă. Au fost trei vehicule blindate turcești, infanterie, și mulți au fost răniți. Noi am revenit aici și Steve îi tratează acum. Doamne, ajută-ne să reușim, în Numele lui Isus, amin!

Dave Eubank și luptătorii mișcării Free Burma Rangers au salvat răniții și i-au ajutat pe cei prinși în luptă.

Dave Eubank: Acel obuz a căzut chiar aici.

El mai spune că armata turcă, împreună cu aliații săi jihadiști, continuă atacul.

Dave Eubank: În acest moment, singura zonă sigură e granița internațională dintre Siria și Turcia, iar în celelalte zone se comite genocid. Creștinii și kurzii au plecat, cei care au ales să rămână vor muri.

Dalton Thomas, Frontier Alliance International: Nu există niciun armistițiu.

Dalton Thomas i-a spus lui Ben Kennedy de la CBN la emisiunea Faith Nation că există două zone sigure în Siria.

Dalton Thomas: E una pentru minoritățile etnice și religioase, protejată de kurzi, și una pentru prizonierii SI, protejată de Turcia. Aceasta a ieșit la iveală zilele trecute, după ce Abu Bakr al-Baghdadi a murit și abia acum vedem cât de departe merge, de fapt, conspirația.

Adăpostul lui al-Baghdadi era într- o zonă protejată de Turcia, iar Thomas și alții suspectează că el era protejat de Turcia. Luni, ambasadorul Israelului la ONU a vorbit direct despre președintele Erdogan al Turciei.

Danny Danon, ambasadorul Israelului la ONU: De ani de zile el destabilizează regiuni întregi prin violență, susținând organizații teroriste. Erdogan e o amenințare pentru stabilitatea regională, pentru vecinii Turciei și pentru democrația din Turcia.

După moartea lui Baghdadi, Thomas vede o amenințare și mai mare.

Dalton Thomas: Orientul Mijlociu e un loc mult mai periculos acum decât înainte de moartea sa fiindcă vedem adevărata ascensiune a statului islamic, care e chiar Turcia. Recent, ministrul apărării din Turcia a publicat o hartă, cum va arăta Turcia în viitor și aceasta includea părți din Siria, Irak și Grecia.

În mijlocul crizei, Eubank și Thomas se roagă pentru SUA și comunitatea internațională.

Eubank: Îi cer lui Dumnezeu ca țara noastră să se schimbe și nu doar să protejeze niște câmpuri petroliere, care sunt importante, însă oamenii sunt și mai importanți, petrolul e pentru oameni. E vorba de petrolul lor și noi trebuie să ne aducem trupele înapoi și să impunem o nouă limită.

Thomas: Rugăciunea mea e pentru comunitatea internațională, să se trezească la realitate și să se implice pentru a opri toate acestea fiindcă nu mai este timp.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri