UE atacă Israelul, dar le face rău și palestinienilor

Adaugat la :  25.11.2019

În aceeași zi în care Jihadul Islamic a început lansarea de rachete către Israel, Curtea Supremă a UE a lansat ceea ce mulți socotesc a fi un atac la adresa statului evreiesc și mai spun că acesta e un punct de cotitură pentru mișcarea BDS - „boicot, dezinvestiții și sancțiuni” -, și va duce la antisemitism. Iată relatarea pe larg.

Israelul a condamnat decizia Curții Europene că produsele provenite din așa-zisa Cisiordanie nu pot avea eticheta Produs în Israel.

Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: Indicarea originii produselor fabricate în așezările israeliene trebuie să fie corectă și să nu înșele consumatorul.

Reacțiile au fost rapide și răspândite.

Danny Danon, ambasadorul Israelului la ONU spunea: „Iată încă un exemplu cum Europa continuă să capituleze în fața dușmanilor Israelului. Discriminarea UE împotriva întreprinderilor sioniste va oferi acoperire legală pentru antisemitism.”

Nizar Amer, delegat al Ministerului de Externe din Israel: Israelul respinge vehement decizia Curții Europene, despre care spune că singurul ei scop e să condamne unilateral Israelul și să aplice standarde duble împotriva sa.

Exprimându-și îngrijorarea profundă, Departamentul de Stat al SUA spunea că decizia sugerează părtinire anti-Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lăudat pe secretarul de stat american Mike Pompeo pentru claritate, privință în care Europa a eșuat în mod vizibil.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Europa a decis zilele trecute să acționeze împotriva Israelului și să pună alte etichete pe produsele fabricate aici. Ei nu se alătură sancțiunilor impuse Iranului, ci sancțiunilor impuse Israelului. Incredibil!

Hanan Ashrawi de la OEP, a primit de bine decizia etichetării ca un prim pas.

Hanan Ashrawi, OEP: Credem că ideal ar fi să se întâmple un singur lucru, să nu se mai importe produse din acele așezări.

Profesorul Gerald Steinberg de la NGO Monitor a condamnat decizia, spunând că e ca un drog de inițiere pentru BDS.

Israel Ganz, șeful autorității peste așezările israeliene, e de părere că decizia nu va afecta mersul afacerilor.

Israel Ganz, șeful autorității peste așezările israeliene: Produsele de aici sunt la standarde înalte și vor să producă și arabii și evreii. Există cerere pe piață și, dincolo de decizia mizerabilă, sper și estimăm că nu va fi niciun impact semnificativ.

Boicoturile împotriva companiilor israeliene din Cisiordania deseori se întorc împotriva palestinienilor mult mai mult decât afectează ținta inițială.

De exemplu, SodaStream. „Știrile CBN” a documentat succesul companiei și faptul că are cam 500 de angajați palestinieni, plătiți cu salarii de patru ori mai mari decât ar avea la angajatori palestinieni. Atacați de ani de zile de mișcarea BDS, SodaStream și-a mutat până la urmă operațiunile în Israel, ceea ce a făcut ca majoritatea palestinienilor să-și piardă slujba. Pentru moment, Israelul așteaptă să vadă dacă decizia va avea vreun impact.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 304 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri