Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un acord de pace istoric Știre Alfa Omega Mapamond creștin 845

Adaugat la :  23.09.2020

Un acord de o importanță istorică ar putea aduce un nou val de pace în Orientul Mijlociu. Emiratele Arabe Unite și Bahrain au semnat un tratat de pace istoric. Președintele Donald Trump a intermediat încheierea acestui acord de pace și, potrivit președintelui, mai multe țări arabe se vor în alătura acestui cerc de pace. Corespondentul CBN la Casa Albă, Ben Kennedy vine cu mai multe detalii.


Ben Kennedy, corespondent CBN la Casa Albă: Potrivit președintelui Trump, acordul de pace s-a încheiat în Orientul Mijlociu fără vărsare de sânge. Acesta este și un succes diplomatic pentru comandantul-șef înainte de alegerile din noiembrie.


Donald Trump, președintele SUA: Ne aflăm aici în această după-amiază pentru a schimba cursul istoriei.


Ben Kennedy: Acordul istoric, denumit ”Acordul Avraam”, a fost semnat pe peluza de sud și a pus bazele unor legături diplomatice depline între aliații cheie ai Statelor Unite.


Donald Trump: Israelul, Emiratele Arabe Unite și Bahrain vor înființa ambasade, vor face schimb de ambasadori.


Mike Pence, vicepreședintele SUA: Acesta este începutul unei noi epoci a păcii pentru Israel și pentru lumea arabă. Pentru mine este o onoare să fac parte din acest eveniment, chiar și cu o contribuție mică.


Abdullah Bin Zayed, ministrul afacerilor externe, EAU: La început, aș dori să salut poporul Emiratelor Arabe Unite.


Ben Kennedy: Emiratele Arabe Unite au devenit prima țară din Golful Persic și a treia țară arabă care a fost de acord să încheie relații diplomatice cu Israelul. Bahrain a semnat acordul săptămâna trecută.


Beniamin Netayahu, prim-ministrul Israelului: Aceasta este o zi importantă a istoriei, deoarece vestește un nou început al păcii. Timp de mii de ani, poporul evreu s-a rugat pentru pace. Timp de decenii, statul evreu s-a rugat pentru pace.


Abdullatif Bin Rashid Alzayani, ministrul afacerilor externe, Bahrain: Putem vedea o mare oportunitate pentru pace, pentru securitate și pentru prosperitate pentru regiunea noastră.


Ben Kennedy: Acordul ar trebui să contribuie la siguranța regiunii și este considerat a fi un pas important spre instaurarea păcii în Orientul Mijlociu.


Joel C. Rosenberg, expert în Orientul Mijlociu și redactor-șef, All Israel News: Ca evreu, ca evanghelic, să fii prezent la desfășurarea evenimentului, este un moment profetic, este istoric, este palpitant și personal pentru mine. Doi dintre fiii mei s-au înrolat în armata israeliană și vor să aibă parte de pace.


Ben Kennedy: Potrivit tratatului, Israelul este de acord să renunțe la o parte din planurile de anexare a Cisiordaniei, un tărâm pe care palestinienii doresc să fondeze un stat. Potrivit armatei israeliene, două persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete dinspre Gaza în timpul semnării acordului în Washington D.C. Palestinienii condamnă acordul și îl consideră o lovitură pe la spate.


David Friedman, ambasadorul SUA în Israel: Noi dorim ca palestinienii să vină la masa tratativelor, dar nu putem dori pacea mai mult ca ei. Până în prezent, nu au reacționat bine cu privire la propunerea noastră. Ei nu au reacționat bine la acordurile noastre de pace cu Emiratelele Arabe Unite și cu Bahrain. Aceasta este o greșeală mare la nivel de conducere.


Ben Kennedy: Potrivit președintelui Trump, mai sunt cel puțin cinci țări în Orientul Mijlociu care s-au săturat de conflicte și sunt pregătite să se alăture cercului de pace. Dacă ar urma Arabia Saudită, acest gest ar avea implicații majore pentru Liban, Siria și Iran.


Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 845, difuzată în septembrie 2020.


Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.