Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Un baschetbalist turc ia atitudine împotriva pasului făcut de Erdoğan Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  30.07.2020

Pentru prima dată în aproape 90 de ani, moscheea Sfânta Sofia din Istanbul, Turcia, a găzduit rugăciuni musulmane. Această inițiativă face parte dintr-o viziune mai largă, menită să extindă influența președintelui Erdoğan în regiune și în lumea musulmană. Fapta lui Erdoğan este criticată atât de lideri de talie mondială, cât și de o vedetă a baschetului american care este musulman. Șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell ne va spune motivul pentru care vedeta a luat atitudine.

Chris Mitchell: În ciuda obiecțiilor din partea Statelor Unite, Rusiei, ONU și Bisericilor Ortodoxe Orientale, președintele Erdoğan a continuat și a transformat acest monument istoric.

Enes Kanter: Mă doare sufletul, deoarece simt că este vorba doar de o manevră politică a lui Erdoğan.

Chris Mitchell: Cetățean al Turciei și jucător la Boston Cletics, Enes Kanter a spus echipei de știri CBN de ce a obiectat față de fapta lui Erdoğan.

Enes Kanter: Această manevră este departe de Turcia modernă și de rădăcinile seculare ale țării. De asemenea, Turcia are destule moschei în acea zonă, care nu sunt pline nici pe jumătate. De ce să transformi o biserică într-o moschee?

Chris Mitchell: Ca musulman, Kanter este deschis la dialog dincolo de barierele religioase, etnice și culturale.

Enes Kanter: Simt o tristețe pentru creștini, pentru frații și surorile mele, deoarece Sfânta Sofia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO. În calitate de musulman, această decizie m-a îndurerat în mod profund. Când trăiam în Turcia, aveam mulți prieteni creștini. Sunt cei mai umili și cei mai buni oameni pe care i-am întâlnit vreodată.

Chris Mitchell: Ani de-a rândul, Kanter, un promotor al drepturilor omului, a luat atitudine împotriva încălcării acestor drepturi de către Turcia.

Enes Kanter: Din întreaga lume, Turcia trimite cei mai mulți jurnaliști la închisoare, ceea ce înseamnă că aici se încalcă libertatea cuvântului, că nu este o țară democratică și că nu se respectă drepturile omului. Deoarece vorbesc deschis despre aceste probleme, guvernul turc mă consideră un terorist. Am ripostat și le-am spus că sunt un pericol doar pentru coșul de baschet.

Chris Mitchell: Pentru această atitudine deschisă, Kanter și familia sa a plătit un preț scump. Tatăl lui, timp de șapte ani, a fost trimis de mai multe ori la închisoare.

Enes Kanter: Aproape zilnic sunt amenințat cu moartea. Ieri, am postat câteva mesaje pe contul meu pe o rețea de socializare. În America sunt în siguranță, dar guvernul turc mă caută prin Interpol. Deoarece nu am cetățenie americană, dacă părăsesc America, pot fi deportat în Turcia. Aștept să primesc cetățenia americană.

Chris Mitchell: Kanter va deveni cetățean american anul viitor. El ia atitudine pentru cei care nu se pot apăra.

Enes Kanter: Îmi cunoașteți povestea, deoarece joc în campionatul NBA. Însă sunt mii de oameni în situații mai dificile. Din acest motiv vorbesc deschis despre cele întâmplate în Turcia. Sunt mulți oameni în închisoare, care au nevoie de ajutor.


Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 837, difuzată în iulie 2020.

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.