Un vis devenit realitate

Adaugat la :  12.01.2022

Un vis de la Dumnezeu l-a inspirat pe Gustavo Banda să fondeze o biserică mică în orașul Tijuana din Mexic. El și soția sa nu și-au imaginat niciodată că biserica va deveni un refugiu pentru zeci de mii de migranți care caută liberate în America, însă exact asta s-a întâmplat. George Thomas de la CBN vă va povesti această întâmplare uimitoare.

George Thomas, reporter CBN: La 10 kilometri de Tijuana și aproape de granița cu SUA se află unul dintre cele mai sărace cartiere ale orașului.

Gustavo Banda, pastor, Ambassador of Jesus: Această zonă se află la periferia orașului. Nu este foarte cunoscută și puțini vor să vină aici.

George Thomas: Motivul e foarte clar. Drumurile nu sunt pavate, iar dealul e plin de gunoaie, locul nu e dotat cu un sistem de canalizare și infracțiunile sunt răspândite.

Gustavo Banda: Când ne-am mutat aici am găsit doar vaci, cai, găini și oameni cu multe nevoi.

George Thomas: În 2011, Gustavo Banda și soția sa Zaida Guillen, s-au mutat la Canon del Alacrán, sau Canionul Scorpionilor, după ce Dumnezeu le-a vorbit într-un vis.

Gustavo Banda: E vorba de o trimitere clară din partea lui Dumnezeu de a veni aici, deși nu era nimic în acest loc.

George Thomas: De meserie învățători, cuplul mexican a fost mișcat de nevoile copleșitoare ale acestei comunități. Majoritatea oamenilor de aici erau fermieri care trăiau la limita subzistenței.

Gustavo Banda: Dumnezeu mi-a spus în vis să plantez o biserică. Am muncit timp de opt luni, zi și noapte. Am știut că Dumnezeu va face ceva deosebit, dar nimeni nu știa ce urma să se întâmple.

George Thomas: În acel an, Biserica Templar Embajadores de Jesus, sau Ambasadorii lui Isus a fost fondată în centul Canionului Scorpionilor. Gustavo Banda predica duminica, iar în celelalte zile ale săptămânii străbătea drumurile accidentate. El mergea de la o casă la alta, slujind nevoilor fizice și spirituale ale oamenilor.

Gustavo Banda: Împărtășim dragostea lui Isus cu ei. Dumnezeu ne-a trimis să mergem la cei săraci.

George Thomas: În 2016, centrul atenției s-a schimbat în mod drastic, când mii de oameni din Haiti au fugit de sărăcie și de numeroasele dezastre naturale și au străbătut un drum periculos de 11 000 de kilometri, care ducea la granița dintre Mexic și SUA. Mulți au ajuns la biserica aflată la 30 de minute de granița San Ysidro.

Gustavo Banda: Într-o lună, 22 000 de haitieni au ajuns în orașul Tijuana.

George Thomas: Biserica a devenit un loc de refugiu.

Gustavo Banda: Nu am știut și nici nu mi-am imaginat că vor veni așa de mulți oameni la biserică.

George Thomas: De atunci, Banda a deschis porțile bisericii migranților din întreaga lume.

Gustavo Banda: La început au venit migranți din Haiti, din Africa, din Pakistan și din Orientul Mijlociu. Azi avem în mare parte migranți din El Salvador, Guatemala, Ecuador, Nicaragua, Columbia și câțiva din Mexic. E greu de spus, dar potrivit estimărilor făcute de noi, cu siguranță au trecut pe la biserică 35 000 de oameni.

George Thomas: 1 200 de oameni erau în biserică în ziua în care echipa de știri CBN a vizitat biserica.

Gustavo Banda: Îi hrănim de trei ori pe zi și încercăm să îi ajutăm cu toate nevoile lor. Noaptea, întreaga biserică devine un dormitor enorm unde fiecare își pregătește patul pe podea. Câteodată, nu mai e loc pe unde să umbli pe podea.

George Thomas: Redin Castillo din Honduras este aici de trei luni. El spune că o bandă de stradă i-a ucis tatăl și l-a amenințat și pe el cu moartea.

Redin Castillo, migrant din Honduras: Slavă Domnului, nu mai sunt în pericol. Nu mai primesc mesaje cu amenințări.

George Thomas: Jaqueline Ortiz are 24 de ani, e din Guatemala și se află aici împreună cu cele două fiice ale ei.

Jaqueline Ortiz, migrantă din Guatemala: Sunt așa de mulțumitoare lui Dumnezeu. Dacă porțile acestei biserici nu ar fi deschise, nu știu unde aș fi acum. Nu îmi este foame aici, nici fiicelor mele nu le este foame. Avem un loc cald și avem un acoperiș deasupra capului datorită lui Dumnezeu și a oamenilor care ne ajută.

George Thomas: Majoritatea migranților rămân aici în jur de șase luni înainte de a încerca să treacă granița în mod legal. Voluntari din biserici conduc o școală pentru copii, țin ore de informatică, și îi ajută pe migranți să dobândească alte deprinderi, care îi pot pregăti pentru o viață nouă în America. Biserici din zonă și ONG-uri ajută cu mâncare și alte bunuri de primă necesitate.

Gustavo Banda: Cel mai important lucru pentru migranți este să știe că atunci când ajung aici, pot găsi speranță. Deși toți cei care suntem aici ne-am lăsat familia în urmă, acum toți formăm o nouă familie.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 913, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.